Priznanja gospodarstvenicima: HGK Varaždin dodijelila Zlatne kune Foto: Krešimir Đurić

Priznanja gospodarstvenicima: HGK Varaždin dodijelila Zlatne kune

| 6.10.2016. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

- Nagrade uvijek dajemo onima koji su to stvarno zaslužili. Ove godine nagrađenih je malo više nego inače, naročito nagrađenih za životno djelo, jer to su ljudi koji već dugo rade u varaždinskom gospodarstvu i koji su dali veliki doprinos tome da smo danas treća najrazvijenija županija u Hrvatskoj i mislim da su svi oni zaslužili ovu nagradu - naglasio je Čedomil Cesarec, predsjednik HGK - Županijske komore Varaždin na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja uspješnim gospodarstvenicima i tvrtkama na području Varaždinske županije.

Posebna priznanja povodom godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa razvitku gospodarstva Varaždinske županije uručena su tako tvrtkama Biovitalis iz Turčina (20 godina poslovanja); Matrex Varaždin (25 godina); ACG Lukaps Ludbreg, Ivkom Ivanec i Ciglana Kovačić Ludbreg (35 godina); Veterinarska stanica Ivanec (40 godina); Jedinstvo Kartonaža i Jedinstvo Lamele Ivanec (45 godina); te Ivančica Ivanec, Zagorje Varaždin, Poljoprivredno poduzeće Ivanec i Poljoprivredna zadruga Ivanec (70 poslovanja).

Posebno priznanje pojedincima za poseban doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije primili su Igor Greblički, Zoran Košćec i Franjo Turek.

Plaketa Zlatna kuna za životno djelo dodijeljene su Nadici Zver, Franji Beseru, Dragutinu Gotiću i Dubravku Hoiću.

- Nagrada je ugodna i lijepa svakom čovjeku, i to je, nadam se, priznanje mom dugogodišnjem radu i svim naporima koje sam, zajedno sa svojim zaposlenicima, ulagala kako bi Ivančica danas bila uspješna i priznata tvrtka i na globalnom tržištu - kazala je Nadica Zver ovom prilikom.

Plaketu Zlatna kuna, za iznimna dostignuća i doprinos razvitku gospodarstva na području Županijske komore Varaždin za 2015. godinu u kategoriji malog trgovačkog društva primila je tvrtka Igea - Informacijski sustavi iz Varaždina, u kategoriji najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva nagrađena je tvrtka Oprema-Uređaji Ludbreg, dok je Zlatnu kunu za najuspješnije veliko trgovačko društvo dobio GumiImpex-GRP Varaždin.

Budući da je tri godine zaredom, od 2012. do 2014. godine, primio plaketu Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo, direktoru Termoplina Varaždin Ivanu Topolnjaku uručena je plaketa Kristalna kuna.

- Nije čudo da smo nagrađeni gotovo svake godine, jer ako pratite razvoj Termoplina od samog početka, a pogotovo od '95. i '96. godine, onda vidite da iz godine u godinu Termoplin raste. Kad bih morao reći koja je tajna uspjeha, rekao bih da su to red, rad i disciplina, kao i odgovornost, praćenje troškova i nastajanje što više prihoda. To su osnovni elementi koji nas drže i koji nas iz godine u godinu potiču da idemo sve dalje i dalje. Međutim, okruženje nam nije baš sklono, tržište plina je otvoreno prije tri, četiri godine i borimo se na njemu te smo i na tom tržištu među prvima. Ali tržište je vrlo netransparentno i nesređeno pa morate raditi 24 sata ako želite da vam tvrtka bude uspješna i svi radnici budu zadovoljni - istaknuo je Topolnjak.