Prikupljanje pomoći za izbjeglice u Centru za mlade VAKUUM u subotu Foto: Tinka Kalajžić

Prikupljanje pomoći za izbjeglice u Centru za mlade VAKUUM u subotu

| 6.11.2015. u 20:43h | Objavljeno u Aktualno

Centar za mlade grada Varaždina – VAKUUM na inicijativu dvoje mladih te u suradnji s humanitarnom inicijativom Are you Syrious iz Zagreba, koja se prikupljanjem i dostavom humanitarne pomoći izbjeglicama u tranzitu kroz Hrvatsku bavi od samih početaka izbjegličke krize, organiziraju skupljanje humanitarne pomoći u prostoru dvorane Centra za mlade – VAKUUM (zgrade bivšeg Doma željezničara) u subotu 7. studenog od 9 do 13 sati, nakon čega će biti organiziran odvoz prikupljene pomoći u Zagreb te izravno do točaka (kod graničnih prijelaza) na kojima je distribucija pomoći dozvoljena i moguća.

Kako bi se izbjeglo gomilanje stvari, humanitarna inicijativa na temelju iskustava s terena predlaže donaciju u sljedećem obliku:

– topla zimska odjeća za bebe, djecu i odrasle (hlače, veste, jakne, čarape, kape, šalovi, rukavice)
– kabanice, kišobrani
– deke, vreće za spavanje, šatori
– higijenske potrepštine (vlažne maramice, pelene, ulošci, četkice i zubne paste, sredstva za suho pranje ruku)
– hrana koja može stajati (konzerve, orašasti plodovi, keksi, bomboni)
– plastične čaše, žlice, rukavice, vreće za smeće.

– Kako biste olakšali posao vrijednih volontera/ki u sabirnim centrima, molimo vas da robu sortirate prema nabrojenim kategorijama i označite kratkim opisom te da bude čista i uredna! Kao lokalna inicijativa smatramo da je vrijeme da Varaždin izrazi svoju solidarnost prema ljudima i djeci koja su doživjeli te još uvijek doživljavaju traumatična iskustva rata, neimaštine i beznađa. Vrijeme je da im pokažemo da smo njihovi prijatelji u nevolji. Molimo sve koji su zainteresirani pomoći, da obavijeste i svoje obitelji i poznanike o ovoj akciji – poručuju iz Centra za mlade VAKUUM.