Prijevoznici o novim cijenama goriva: "Osuđujemo populističko postupanje Vlade RH" Foto: VV arhiva / ilustracija

Prijevoznici o novim cijenama goriva: "Osuđujemo populističko postupanje Vlade RH"

Varaždinske vijesti | 8.9.2022. u 09:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika priopćenjem se oglasila o novim cijenama goriva.

- Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika osuđuje populističko postupanje Vlade Republike Hrvatske glede novih cijena goriva. Činjenica je da su troškovi života i rada u konstanom porastu, a Vlada samo provizorno pokušava ublažiti pad standarda određenim mjerama - navodi se u priopćenju.

- Međutim, mjere se u konačnici svode samo na javno prezentiranje usporedbe cijene goriva kakva bi bila bez tih Vladinih mjera i cijene koje nam je naša Vlada omogućila. U drugim zemljama donose se jasne i čvrste odluke; građani i poduzetnici se štite i omogućavaju im se uvjeti za preživljavanje ove globalne krize - ističu prijevoznici.

- Mišljenja smo da naša Vlada svojim recentnim potezima samo pokušava ublažiti odjeke niza afera i krađa, te sitnim ustupcima i takozvanim mjerama skuplja političke bodove na uštrb poduzetnika. Poduzetnici, a posebno prijevoznici, ponovno će najjače osjetiti posljedice ove krize i neadekvatne reakcije nadležnih tijela. Podsjećamo da u ni jednom trenutku nije zastala opskrba, a prijevoznicima su svi troškovi rada enormno porasli. Stoga očekujemo da se zaštiti i naš sektor, ali ne obećanjima već konkretnim mjerama - stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec i dopredsjednik Udruge Vladimir Jurčec.