Preporuke studentima i djelatnicima FOI-ja i Sveučilišta Sjever: "Ne putujte u zemlje gdje je epidemija" Foto: Ilustracija/Pixabay

Preporuke studentima i djelatnicima FOI-ja i Sveučilišta Sjever: "Ne putujte u zemlje gdje je epidemija"

IHR/Varaždinske vijesti | 28.2.2020. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Na internet stranicama FOI-ja i Sveučilišta Sjever također su objavljene preporuke o postupanju. S FOI-ja tako pozivaju sve zaposlenike, suradnike i studente koji su posljednjih 10 dana boravili u talijanskim pokrajinama Lombardija, Veneto, Pijemont, Emilia-Romagnaili, Kini, Hong Kongu, Južnoj Koreji, Iranu, Japanu, Singapuru ili su u to vrijeme bili u drugim mjestima u ili izvan Europe gdje je poznato da postoji epidemija koronavirusa, da o tome obavijeste svog liječnika opće prakse, a studenti se mogu javiti i liječniku u Studentsku ambulantu SC Varaždin, kako bi se otklonile sve sumnje u mogućnost pojave zaraze.

- Svi koji su boravili u spomenutim državama, a imaju temperaturu, kašlju i ponestaje im daha obavezno se moraju javiti svom liječniku ili u Studentsku ambulantu u SC-u Varaždin - poručuju.

Svim zaposlenicima, suradnicima i studentima do daljnjega se preporučuje odgoda službenih i privatnih posjeta u zemlje u kojima je zabilježena visoka stopa epidemije od korona virusa.

- Ako su poslovna putovanja neophodna, molimo zaposlenike da o tome obavijeste Upravu FOI-ja, a sve studente da obavijeste Studentski zbor FOI-ja. U slučaju da dođe do šire epidemije korona virusa, FOI će organizirati nastavu na način da bude prilagođena izvanrednim okolnostima, o čemu će svi biti pravodobno obaviješteni - navode.

I na Sveučilištu Sjever upućuju studente i zaposlenike da prate web stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Ministarstva zdravstva.

- Važno je naglasiti da nema mjesta panici, ali se svi trebamo odgovorno ponašati i pratiti savjete Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Do daljnjih uputa Sveučilište Sjever će normalno nastaviti s radom - izvijestili su studente i djelatnike Sveučilišta Sjever iz Ureda rektora.   

Označeno u