Predstavljen novi Klub vijećnika Nezavisne platforme Sjever u varaždinskoj Županijskoj skupštini Foto: Krešimir Đurić

Predstavljen novi Klub vijećnika Nezavisne platforme Sjever u varaždinskoj Županijskoj skupštini

vv | 15.12.2023. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Skupština Varaždinske županije dobiva novi klub vijećnika - Klub Nezavisne platforme Sjever, koji će okupiti županijske vijećnike izvan političkih stranaka.

- Nezavisna platforma Sjever okuplja nezavisne aktivne političare, posebice vijećnike, gradonačelnike i načelnike, kao i sve one koji se žele uključiti u politički život Varaždinske županije te tako pridonijeti boljitku sjevera Hrvatske - naglasio je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Tomislav Paljak, predsjednik Kluba NPS-a, najavio je da će djelovati s pozicije oporbe, kao što su to radili i do sada.

- Svi smo se našli u programskoj, sadržajnoj i perspektivnoj točki koju nudi NPS pod vodstvom Matije Posavca koji ima jako puno rezultata iza sebe te je poznat i široj javnosti. Mogu reći da ćemo biti vrlo aktivni, zastupati svoja stajališta. Mi smo proaktivni klub koji će imati što za reći ovdje u skupštini Varaždinske županije - istaknuo je Paljak.

- Ovo je platforma koja raste i koja se razvija te koja će po mom dubokom uvjerenju biti najugodnije iznenađenje na predstojećim parlamentarnim izborima, a svojim vrijednostim, stavovima i rezultatima će stati u zaštitu interesa građana sjevera Hrvatske. Mi ćemo se za te interese i dalje boriti kako bi bili i u fokusu onih koji donose odluke u centraliziranoj državi - istaknuo je Matija Posavec, međimurski župan i predsjednik NPS-a.

Posvec je naglasio da se Sjever često zapostavljao u nacionalnoj politici, a nadaju se da bi se ovom platformom to moglo promijeniti. NPS-u, kojem su ranije pristupili uz Bilića i predsjednik ludbreškog Gradskog vijeća Damir Jagić te ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, a ovih dana su im se još pridružili Rajko Solar, načelnik Jalžabeta, te Branimir Nađ, načelnik Općine Martijanec, a Posavec je također najavio da bi se uskoro mogli pridružiti još neka nova imena.

- Ima razgovora i najava, ne samo s načelnicima već i sa članovima gradskih i općinskih vijeća. Nikoga ne silimo i nagovaramo ili trgujemo, jednostavno smo otvoreni za razgovor sa svakim koji se mogu naći u našim vrijednostima - istaknuo je Posavec koji je također naglasio da neće ulaziti u nekakve koalicije uoči parlamentarnih izbora u 2024. godini.

Također su komentirali i nedavnu aferu smjene ministra gospodarstva Davora Filipovića jer je  njegov savjetnik Jurica Lovrinčević tražio od novinara Mreže TV da utječe na svog direktora da mu isplati polovicu budžeta za oglašavanje Vlade i državnih tvrtki koji im je on dodijelio.

- Svakako da takve stvari nisu dobre. Teško je suditi unaprijed i treba pričekati da vidimo tko stoji iza te afere, a ovo je jedna dimna zavjesa jedne daleko veće afere "plin za cent" što je vidljivo čak iz aviona.