Predsjednik uprave Novog Feromonta predložio radnicima: Praznik 18. studenog radni, a Badnjak neradni

| 14.11.2021. u 22:08h | Objavljeno u Aktualno

Rajko Šarić, predsjednik uprave uspješne tvrtke iz Međimurja, Donjeg Kraljevca, Novi Feromont koja se bavi proizvodnjom specijalne metalne konstrukcije – kućišta za velike transformatore, visokonaponske prekidače i mjerne uređaje, dosjetio se neobične ideje koju je podijelio s djelatnicima, a to je da 18. studeni, novi državni praznik u kalendaru Hrvatske, tj. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje provedu radno, a obrazloženje tome je da će se radom više "odužiti" žrtvama pada Vukovara, a za uzvrat će Badnjak biti neradan. Sadržaj pisma prenosimo u cijelosti:

"PISMO DJELATNICIMA "NOVOG FEROMONTA"

Poštovani djelatnici, kolege. U sljedećem tjednu nam predstoji državni blagdan Sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Svaka im čast, i mrtvima i živima.

Polako, sve ispunjeniji osjećajima suosjećanja i sa njihovom golgotom koju su prošli, a i sa sadašnjim problemima, započinjem biti sve ogorčeniji i prkosniji. Čak smatram da bi sjećanje na njihove muke, poniženja i žrtve bilo nepravedno doživljavati sjedeći doma na fotelji, nego bi bilo pravednije tvrdo raditi, čak divljački, kao da branimo Domovinu i time doprinosimo njenom boljitku.

Zato Vam predlažem, da na Dan sjećanja radimo, a neradni dan prebacimo na Badnjak, 24.12.2021.

Nadam se da ćete shvatiti i podržati moje razmišljanje, mišljenja sam da ćemo se na ovaj način pravednije odužiti žrtvama tih ljudi."