Predrag Štromar nosit će listu HNS-a za III. izbornu jedinicu na izborima 2020. godine Foto: HNS Varaždinske županije

Predrag Štromar nosit će listu HNS-a za III. izbornu jedinicu na izborima 2020. godine

Varaždinske vijesti | 17.12.2019. u 15:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Odlukom županijskog Predsjedništva HNS-a Varaždinske županije, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar bit će nositelj liste HNS-a za III. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima 2020. godine.

- Ne treba isticati da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja lider među svim ministarstvima po povlačenju EU sredstava. To je ministarstvo već sada na realizaciji 94 posto ugovorenih sredstava, a sada se kreće u realizaciju mogućnosti korištenja sredstava koja su bila namijenjena drugim ministarstvima, ali nisu iskorištena. Sve je to potvrda da je Štromar, uz ministricu Blaženku Divjak, najbolji ministar u aktualnoj vladi što je svojom ocjenom potvrdila i Europska komisija - istaknuto je na Predsjedništvu prilikom donošenja odluke koja je prihvaćena jednoglasno.

- Možda jedan od najvećih rezultata Štromarovog ministarstva su projekti energetske obnove gdje se širom Hrvatske uređuje oko 1400 javnih objekata, među njima oko 400 škola i 100 vrtića. Tu je i projekt subvencioniranja stambenih kredita za mlade gdje je dosad više od 9000 obitelji osiguralo svoj dom. Kada imate takve rezultate i uspjehe nema sumnje tko će biti na prvom mjestu liste - kazao je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Alen Leverić dodajući da su ovakvi rezultati HNS-ovih ministara put kojim se vraća povjerenje birača.

- Ne sumnjamo u izborni uspjeh liste i stranke na sjeveru Hrvatske - poručio je na kraju Leverić.

leveric-stromar-2.jpg