Predrag Ciglar više nije direktor Gradske tržnice Varaždin, uručen izvanredan otkaz

vv | 22.1.2024. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno

Danas ( 22. siječnja 2024. ) je direktoru tvrtke Gradska tržnica d.o.o., Predragu Ciglaru, uručena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine.

Odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za što punu odgovornost snosi Predrag Ciglar koji je do danas obnašao funkciju direktora.

U obrazloženju odluke koja je uručena Predragu Ciglaru detaljno su navedeni razlozi njezinog donošenja, među kojima se većina odnosi na nedosljednosti u vezi prikupljenih novčanih sredstava tijekom humanitarnih akcija koje je organizirala Gradska tržnica u Varaždinu.

Naime, u knjigovodstvenoj dokumentaciji i evidenciji društva Gradska tržnice d.o.o. koja je dostavljena na zahtjev gradonačelnika Bosilja nije iskazan niti je vidljiv tijek novca prikupljenog tijekom niza održanih humanitarnih akcija u razdoblju od 2019. do 2024. godine te je utvrđen nesklad između prikupljenih sredstava i izvršenih uplata.

Na mjesto direktora Gradske tržnice dosadašnji je direktor prvi puta imenovan 18. svibnja 2008. godine, a posljednji puta 9. 6. 2020. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Do natječaja za novog direktora dužnost direktorice vršiti će djelatnica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.