POZIV Ostvarite tehničku pomoć u vrijednosti do 60 tisuća eura

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.9.2020. u 13:56h | Objavljeno u Aktualno

European City Facility inicijativa poziva sve hrvatske gradove i općine koje imaju plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama da najkasnije do 2. listopada apliciraju i ostvare tehničku pomoć u vrijednosti do 60 tisuća eura. Krajnji cilj EUCF inicijative je stvaranje razgranate mreže investicijskih projekata energetski održivog razvitka u gradovima i općinama zemalja širom Europe.

Zbog mogućnosti „otključavanja“ više od 320 milijuna eura vrijednih javnih i privatnih investicija, EUCF inicijativa od osobitog je značaja i za nacionalne i za lokalne financijske aktere. Energetska tranzicija postaje ključna tema ne samo na razini EU, već na razini cijelog svijeta. Održivi život postao je imperativ. Energetska tranzicija osigurava održivost, štiti prirodu i okoliš, i sva bogatstva kojima Hrvatska obiluje.

Fiksnom potporom do 60 tisuća eura po prijavi, EUCF inicijativa financirat će sve interne i eksterne aktivnosti i usluge grada ili općine a koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji su uspješno aplicirali za EUCF dobiveni će paušalni iznos potpore moći upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, odnosno dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta. To je ujedno i prvi korak ka razvijanju cjelovitog poslovnog i financijskog plana.

Lokalne vlasti, gradovi i općine snažno se potiču da udruže snage i resurse te predaju zajedničke prijave kako bi razvili ambicioznije projekte i povećali svoje šanse za uspjeh. Privatni subjekti NE ispunjavaju uvjete za prijavu.

Prvi rok za prijavu otvoren je i ističe 2. listopada 2020. u 17:00 sati.

Sve informacije potražite i na: eucityfacility.eu i FAQs, gdje se u tek nekoliko brzih koraka može obaviti i online prijava. Korisnička podrška dostupna je putem web stranice.

U Hrvatskoj se sve dodatne informacije o postupku prijave i zahtjevu za ulaganja i stručnost gradova i općina, te mogućnosti udruživanja projekata, kvalitete prijave i prijave na engleskom jeziku mogu dobiti i od lokalnog eksperta Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..