Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv Čačića

vv | 28.5.2021. u 09:46h | Objavljeno u Aktualno

Čačić prijavljen zbog neprijavljivanja članstva u Rotary udrugama, koje djeluju na području Grada Varaždina

Koliki je Radimir Čačić, predsjednik Reformista i varaždinski župan, nekima „trn u oku“, govori i to da je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavljen jer u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju dužnosnika nije prijavio članstvo u nekom od Rotary klubova, koji djeluju na području Varaždina.

U prijavi se, naime, navodi da je dužnosnik Čačić, župan Varaždinske županije, postupio protivno odredbi članka 8. stavka 1. ZSSI-a, jer se u javnosti pojavila informacija da je član udruga, kao što je Rotary Varaždin, što je trebao navesti u izvješćima o imovinskom stanju dužnosnika.

Uvidom u Registar udruga Povjerenstvo je utvdilo da na području Grada Varaždina djeluju udruge Rotary klub Varaždin, Rotary club Varaždin 1181 i Rotary club Varaždin Jug. Povjerenstvo je od sve tri udruge zatražilo podatke je li i od kada dužnosnik Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, član navedenih udruga.

Rotary club Varaždin 1181 očitovao se Povjerenstvu dopisom od 1. listopada 2020.g. u kojem se navodi kako dužnosnik Radimir Čačić nikada nije bio član navedene udruge.

Rotary club Varaždin očitovao se putem e-maila dana 15. veljače 2021.g. u kojem se također navodi da Radimir Čačić nije, niti je bio član navedene udruge.

Rotary club Varaždin Jug očitovao se dopisom od 19. ožujka 2021.g. u kojem obavještava Povjerenstvo da dužnosnik Radimir Čačić nije član iste udruge.

S obzirom da iz prikupljenih podataka proizlazi da dužnosnik Radimir Čačić nije član niti jedne od tri Rotary udruge koje djeluju na području Grada Varaždina, Povjerenstvo nije steklo saznanja koja bi upućivala na moguću povredu odredbi ZSSI-a, a koja bi bila vezana za propust prijavljivanja članstva u navedenim udrugama u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju dužnosnika.

Slijedom navedenog, a povodom navoda o neprijavljivanju članstva u Rotary udrugama koje djeluju na području Grada Varaždina u izvješćima o imovinskom stanju dužnosnika, Povjerenstvo je donijelo odluku da neće se pokrenuti postupak s obzirom da iz prikupljenih podataka i dokumentacije ne proizlazi da je postupanjem, odnosno propustom dužnosnika došlo do moguće povrede odredbi ZSSI-a.