Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica Foto: Krešo Đurić

Povjerenik pa prijevremeni izbori u općini Cestica

M.P./Varaždinske vijesti | 3.1.2016. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno

Budući da se cestički političari do konca prosinca nisu uspjeli dogovoriti oko proračuna, odnosno amandmana, zbog čega nije sazvana nova sjednica Općinskog vijeća, stanovnici općine Cestice će na prijevremene izbore.

>> Burno na sjednici u Cestici: Korotaj povukao prijedlog proračuna, pale teške riječi

>> HNS: Protiv smo zaustavljanja razvoja općine Cestica

>> HDZ Cestica: Za svoje manipulacije traže izlaz u novim izborima

Kao što smo izvještavali, načelnik Mirko Korotaj na sjednici 23. prosinca povukao je prijedlog proračuna za 2016. godinu nakon što je prihvaćen amandman trojice HDZ-ovih i petorice nezavisnih vijećnika. Amandmanom su, između ostalog, zatražili smanjenje plaća, ali i smanjenje stavkeNaknada građanima i kućanstvima na temelju osiguranja i druge naknade“.

Upravo je ta stavka bila razlog što načelnik Korotaj nije prihvatio amandman navevši da bi se njenim smanjenjem istovremeno smanjilo sufinanciranje smještaja djece u dječji vrtić i stipendije, dok druga strana tvrdi da nije tako.

Kako bilo, Općini Cestici slijede pripreme za prijevremene izbore, koji će se održati svega godinu i nekoliko mjeseci prije redovnih lokalnih izbora.

O svemu smo obavijestili Ured državne uprave, koji zatim obavještava Vladu RH. Vlada zatim imenuje povjerenika koji će donijeti odluku o privremenom financiranju Općine i raspisati prijevremene izbore – rekao nam je Korotaj.