"Poštivat ću odluku UV, no moje je razrješenje politički motivirano"

D.P., M.P. | 27.1.2017. u 11:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Poštivat ću odluku Upravnog vijeća iako smatram da je moje razrješenje prije isteka mandata politički motivirano i bez opravdanih razloga, a što se može iščitati iz mojeg očitovanja - kazala je dr. Sanja Zember nakon današnje sjednice Upravnog vijeća na kojoj je donijeta odluka o njenom razrješenju s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin.

Iako nije pravnica, dr. Zember je u izjavi medijima ponovila da je prema pravnom tumačenju odluka o njenom razrješenju prije isteka mandata protuzakonita.

- Ako me struka prozvala, a smatram da me prozvao pojedinac pod okriljem Stručnog vijeća, i ako sam napravila nešto što nije u skladu sa strukom, prva ću sama odstupiti jer se smatram moralnom i časnom osobom - napomenula je dr. Zember.

Nakon što se ukratko očitovala o razlozima za svoju smjenu, zahvalila je svima koji su je podržavali.

- Premda smatram da preveliko uplitanje politike u organizaciju rada i kadrovsku politiku nije dobro za ovu ustanovu, smatram da je pomoć politike nužna u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Zahvalila bih Hrvatskoj liječničkoj komori, Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika, specijalizantima, kolegama, zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju, vama novinarima koji ste me pratili, ali prije svega zahvalila bih pacijentima koji su me čitavo vrijeme podržavali i slali mi poruke podrške na e-mail i Messenger - rekla je dr. Zember medijima nakon čega su joj zapljeskali okupljeni zaposlenici i pacijenti koji su joj došli izraziti podršku.