Popis stanovništva 2021: Upute Državnog zavoda za statistiku za prijave na javni poziv za popisivače

VV | 8.7.2021. u 17:53h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iz Državnog zavoda za statistiku pozivaju zainteresirane kandidate da se jave na javni poziv za popisivače i kontrolore u prvom digitalnom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj.

 Kandidate pozivaju da prilikom prijave na stranici www.popis2021.hr obrate pozornost da ispunjena i poslana prijava dobiva status „Prijava predana“. Kandidati će na adresu elektroničke pošte, koju su naveli u prijavi, dobiti poruku u kojoj svoju prijavu trebaju potvrditi klikom na link „Potvrda prijave“.

Rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja 2021.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte. Pri popunjavanju prijave obavezano je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Podsjetimo, ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze.

Prva faza samopopisivanja trajat će od 13. do 26. rujna kada će građani moći samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kroz sustav e-Građani.

Druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači te popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

Označeno u