Pomoć za Petrinju i Sisak prikuplja se širom Varaždinske županije, uključite se Foto: Krešimir Đurić

Pomoć za Petrinju i Sisak prikuplja se širom Varaždinske županije, uključite se

Varaždinske vijesti | 30.12.2020. u 09:54h | Objavljeno u Aktualno

Diljem Varaždinske županije prikuplja se pomoć za područja Petrinje i Siska, koja su najteže stradala u jučerašnjem razornom potresu.

Pomoć se organizira na sve strane - društva Crvenog križa, općine i gradovi, vatrogasci, udruge, sportski klubovi, ali i građani na vlastitu inicijativu prikupljaju hranu i higijenske potrepštine. Pomoć se nudi i u vidu smještaja obitelji koje su ostale bez krova nad glavom.

>> Za Petrinju i Sisak: Varaždinski Crveni križ prikuplja hranu i higijenske potrepštine

>> APEL DVD Varaždin prikuplja donacije za žrtve potresa: dobrodošli voda, nekvarljiva hrana...

Prema uputama Crvenog križa, prikupljaju se sljedeće namirnice:

 donacije_gdck_varazdin.jpg

Dodatne upute Hrvatskog Crvenog križa za donacije: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649

Vrijeme i mjesto prikupljanja pomoći u općinama i gradovima širom županije:

Beretinec

Svi mještani koji žele nešto donirati za stradale u potresu u Petrinji, Sisku i okolici, mogu u radno vrijeme Općine (PON do PET, 7-15h) donijeti u Općinu Beretinec (Trg hrvatskih branitelja 1, Beretinec). Robu, namirnice i ostalo preuzet će djelatnici Općine, a možete nazvati i komunalnog redara (Nenad Ožinger, 092-350-5841) koji će doći do Vas i preuzeti donaciju!

Bednja

PRIKUPLJANJE POMOĆI I DONACIJA POGOĐENIMA POTRESOM U PETRINJI I SISKU
Poštovani mještani općine Bednja molimo Vas da se uključite u prikupljanje pomoći pogođenima potresom u Petrinji, Sisku i ostalim mjestima koja je zahvatio ovaj razoran potres.
Općina Bednja se uključuje donacijom u vrijednosti od 25.000 kuna. Hvala svim mjestanima koji nas kontaktiraju i koji također iniciraju i podržavaju ovu akciju.
Sukladno preporukama Hrvatskog Crvnenog križa, možete donirati na lokacijama: Vatrogasni dom Bednja, Vatrogasni dom Cvetlin, Stara škola Vrbno, Društveni dom Rinkovec u vremenu od 08-13 sati. Prijevoz prema Petrinji kreće u 14 sati. Budimo zajedno!

Breznički Hum

Općina Breznički Hum organizira prikupljanje donacija prehrambenih, higijenskih i ostalih paketa. Donacije se zaprimaju od 30.12.2020. u vremenu od 16:00 do 18:00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Breznički Hum.

Ukoliko želite uplatiti novčana sredstva iste možete uplatiti na sljedeći račun Crvenog križa:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Cestica

30.12.2020. godine, od 09,00 sati počinje prikupljanje higijenskih potrepština i hrane koju ćemo poslati u pogođene krajeve.
Prikupljanje će se odvijati u Kulturnom centru Cestica, a organiziraju ga Općina Cestica i udruga mladih Hiperaktivni Cestica, prikupljanje će trajati do 16 sati.

Ivanec

Svi koji žele pomoći pozvani su da isključivo prehrambene artikle i higijensku robu, uključujući i osobnu zaštitnu opremu (odjeća i deke se ne prikupljaju) donesu do bijelog kombija koji će biti parkiran na parkiralištu ispred Poslovnice FINA-e, i to u vremenu od 9 do 12 sati. Tu će biti volonteri koji će prikupljati donacije i evidentirati sve prikupljeno.
U 12 sati kombi će s volonterima krenuti prema Petrinji, odnosno prema lokaciji koja će biti dogovorena s Crvenim križem.
Sve dodatne informacije dostupne su na tel. 099 684 35 04 (Nikola Sedlar).

Varaždinske Toplice

DVD Varaždinske Toplice
30.12. 2020. u Vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, u vremenu od 8-11h prikupljaju se donacije za Petrinju u obliku konzervirane hrane (konzerve, tjestenine, trajni prehrambeni proizvodi, ulje), flaširana voda, sokovi, pelene, građevinske folije za prekrivanje krovišta.
Odjeću za sad ne prikupljamo.
Pokažimo zajedništvo kad nam je najteže i najpotrebnije.

Ludbreg

U Gradskoj sportskoj dvorani 30. prosinca od 8 do 14 sati prikupljat će se pomoć koja će se distribuirati u potresom pogođena područja.
– Ludbrežanke i Ludbrežani, zahvaljujem vam na brojnim pozivima, ponovno se dokazuje da je naš kraj uvijek spreman pomoći. U kontaktu smo s našim gradskim Crvenim križom koji je pak na liniji s onima u Petrinji, Sisku, Glini i drugim najteže pogođenim mjestima. Hrvatski Crveni križ izdao je upute za pomoć. 30. prosinca otvorit ćemo Gradsku sportsku dvoranu u Ludbregu gdje će se prikupljati pomoć prema izdanim uputama. Dvorana će biti otvorena od 8 do 14 sati i svi koji su u mogućnosti mogu predati potrebne namirnice koje ćemo transportirati i donirati u dogovoru s našim Crvenim križom. Hvala svima! – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Novi Marof

Namirnice možete dostaviti na adresu Kralja Tomislava 16, Novi Marof (skladište GDCK Novi Marof).
Svi zainteresirani za volontiranje na potresom pogođenom području mogu ostaviti kontakt podatke (ime, prezime, dob i broj mobitela) na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koje ćemo vas kontaktirati u slučaju potrebe.

Martijanec

Humanitarna pomoć za Sisak i Petrinju skupljat će se dana 31.12.2020. u Društvenim domovima Slanje, Martijanec i Hrastovljan u vremenu od 09,00 do 12,00 sati uz pomoć aktivista Crvenog križa.
Pozivaju se svi mještani općine Martijanec da sukladno smjernicama Crvenog križa doniraju prvenstveno: deke, rasvjetna tijela i grijalice, te nekvarljivu hranu sa popisa Crvenog križa koji je objavljen na stranicama Općine Martijanec.

Gornji Kneginec

donacije_kneginec.jpg

Jalžabet

Vrijeme prikupljanja:
srijeda, 30.12.2020. od 9 do 15 sati
četvrtak. 31.12.2020. od 8-12 sati
mjesto prikupljanja: DOM KULTURE JALŽABET

donacije_jalzabet.jpg

Klenovnik

Općina Klenovnik uključuje se u prikupljanje pomoći za stradala područja. Pozivaju se svi mještani Općine Klenovnik koji žele nešto donirati za stradale u potresu da donesu robu, namirnice i ostalo u prostorije Općine 30.12. u vremenu od 8-15 h., prema popisu Crvenog križa.

Ljubešćica

Općina je kupila 100 deka.

donacije_ljubescica.jpg

Maruševec

Skupljanje donacija provodit će se u srijedu 30. prosinca i četvrtak 31. prosinca ove godine, u vremenu od 8 do 18 sati u prostorijama Općine Maruševec (Maruševec 6).
Skupljat će se: brašno, šećer, juha u vrećici, mesne i riblje konzerve, marmelada, kuhinjska sol, tjestenina, riža te biljno ili suncokretovo ulje, kao i higijenski artikli.

Sračinec

Općina Sračinec aktivno se uključuje u prikupljanje pomoći za nastradala područja Hrvatske. 30.12. od 10 sati počinje prikupljanje higijenskih potrepština i hrane koju ćemo poslati u pogođene krajeve. Prikupljanje će se odvijati u Domu kulture u Sračincu, a organiziraju ga Savjet mladih Općine Sračinec, Općina Sračinec te sve udruge koje djeluju na našem području, a trajat će do 18 sati.

Sveti Ilija

donacije_sveti_ilija.jpg

Trnovec Bartolovečki

U organizaciji Općine Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Općine te svim DVD-ovima, u srijedu se organizira prikupljanje pomoći za Petrinju i stradala područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Pomoć će se prikupljati u društvenim domovima u Zamlaci, Šemovcu, Štefancu i Bartolovcu te u Vatrogasnom domu u Trnovcu u vremenu od 10 do 16 sati.

Prema uputama Crvenog križa prikupljaju se prvenstveno prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine (biljno ulje, šećer, juha u vrećici, mesna konzerva, riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža, brašno, sapun toaletni, šampon za kosu, gel za tuširanje, pasta za zube, četkica za zube, vlažne maramice, jednokratni higijenski ulošci, vlažni toaletni papir, vlažne maramice za djecu, baby šampon, dječja krema i dječje pelene).

Veliki Bukovec

Obavještavamo žitelje Općine Veliki Bukovec da će se skupljanje potrepština za područja pogođena potresom održati danas u društvenom domu u Dubovici od 10 do 15 sati.
Uz popis potrebnih potrepština Crvenog križa, dobili smo informacije da su potrebne i deke, plinske grijalice i lampe.

Vidovec

Sakupljaju se prehrambene namirnice (krumpir, zelje, šećer, brašno, ulje, sol, tjestenina, konzervirana hrana, mlijeko u tetrapaku, sokovi i sve ostalo koje nema jednodnevni rok trajanja) te higijenske potrepštine (toaletni papir, papiranti ručnici, tekući sapun, deterdžent, pasta za zube...)
Akcija se provoditi 30.12. (srijeda) od 8,00 -17,00 sati u Etno kući u Domitrovcu. Pomoć možete predati i u Vatrogasne domove u Nedeljancu i Tužnom

Vinica

Mole se svi mještani koji su voljni pomoći donacijom potrebnih namirnica za Petrinju i okolna mjesta, a sve prema uputama Crvenog kriza i Stožera civilne zaštite da tu učine danas, 30.12.2020.g, u vremenu od 09:00 - 12:00 te od 15: 00 do 17:00 sati na slijedećim punktovima:
1. Vatrogasni dom Gornje Ladanje
2. Vatrogasni dom Vinica
3. Zgrada Općine Vinica
4. Vatrogasni dom Donje Vratno

Visoko

Prikupljanje sredstava za osobe iz potresom pogođenih područja
Dragi sumještani, srijeda 30.12. i četvrtak 31.12. prikupljamo donacije, hrane i higijene za osobe iz potresom pogođenih područja (Petrinja i Sisak).
Donacije se zaprimaju 30.12.2020. od 08:00 do 15:00 sati, kao i 31.12. u istom vremenskom razdoblju ispred prostorija Općine Visoko.
Paketi će se dijeliti osobama iz potresom pogođenih područja.

NK Varaždin

u srijedu,30. prosinca, od 8 do 12 sati u prostorijama na stadionu Nogometnog kluba Varaždin u Zagrebačkoj ulici prikupljaju se donacije građana za pomoć građanima Petrinje. Prikupljat će se hrana i higijenske potrepštine, kao i ostalo što bi moglo pomoći građanima Petrinje. Informacije vezano uz ovu humanitarnu akciju mogu se dobiti i na broj mobitela 091 735 91 17. Kamion s pomoći za Petrinju krenut će u 14 sati.

Hrženica

DVD Hrženica zajedno sa Društvom Žena Hrženica, NK Radnički Hrženica te Mjesni Odbor Hrženica će danas u razdoblju od 8-13h u prostorijama Vatrogasnog doma Hrženica prikupljati potrepštine za pomoć unesrečenim područjima u Petrinji i Sisku. U dogovoru s ekipom iz Ludbrega, sve donacije biti će dostavljene u zajednički kamion u Ludbreg koji će oko 14h krenuti prema Petrinji i Sisku.
Popis potrepština možete naći u privitku kao i na stranicama Hrvatskog Crvenog Križa: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649

Lepoglava

Grad Lepoglava u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec organizira jedinstveni i koordinirani oblik prikupljanja pomoći za građane Petrinje i Gline u Lepoglavi. Slijedom krizne situacije koja je nastala zbog potresa, postoji nekoliko raznih oblika. Prikupljanje pomoći u Lepoglavi organizirat će se kroz prikupljanje određenih artikala, proizvoda i razne robe. Ako ćelite pomoći, mole sve građane da doniraju isključivo ove stvari:

Prehrambeni artikli: Brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, slatki namaz (marmelada, čokoladni), trajno mlijeko, kruh (dvopek/tost), voda, suho voće, orašasti plodovi.

Higijenski artikli: Sapun, šampon, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, maramice (suhe i vlažne), toaletni papir, higijenski ulošci, štapići za čišćenje uha.

Osobna zaštita i oprema: Medicinska maska, zaštitno odijelo, rukavice, naočale ili štitnik za oči, pregača, alkoholni dezinficijens za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstvo za dezinfekciju prostora.

Stvari s popisa možete donijeti u: Hrvatskih Pavlina 42, Lepoglava, danas i sutra: Srijeda, 30. prosinca od 8 do 17 sat, Četvrtak, 31. prosinca od 8 do 11 sati

Prilikom dolaska do dvorane i za vrijeme predaje donacije, molimo da poštujete preporuke i pridržavate se mjera zbog još uvijek aktualne i nimalo nebitne epidemije COVID-a! Donacije se primaju isključivo na ulazu u dvoranu. Ne zaboravimo pritom držati razmak i staviti masku. Ako ćete se pak samoorganizirati oko prikupljanja pomoći, molimo vas da prikupljate isključivo namirnice i ostale artikle s popisa jer tako najbolje pomažete našim sugrađanima u Petrinji i Glini, apeliraju iz Grada lepoglave. Dobrodošli su i volonteri za prihvaćanje i evidentiranja donacija, pa iz Grada Lepoglave pozivaju sve koji žele pomoći kroz volontiranje da im se jave.