Poljak: "Podižemo standarde liječenja i uvjete medicinske skrbi pacijentima" Foto: Krešimir Đurić

Poljak: "Podižemo standarde liječenja i uvjete medicinske skrbi pacijentima"

Ivica Kruhoberec | 28.11.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin prva je zdravstvena ustanova koja ima tri akreditacijska certifikata: Akreditacijski certifikat, koji potvrđuje da je ustanova usklađena sa zahtjevima International Accreditacion Standars for Healthcare Organizations V5.0, Certifikat sustava upravljanja kvalitetom, kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s ISO 9001:2015 te Certifikat sustava upravljanja kvalitetom, kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s EN 15224:2016.

Ovi ISO certifikati, koji vrijede za područje bolničke i specijalističke ambulantne usluge na sekundarnoj razini te za izobrazbu studenata i đaka zdravstvenih škola i studija, rezultat su dugogodišnjeg, brižnog i stručnog rada liječnika i drugog bolničkog osoblja, koje zadnje dvije godine vodi ravnatelj Damir Poljak. Međutim, kako naglašava, na tome neće stati, već se i dalje radi na podizanju kvalitete i širenju zdravstvenih usluga, kao što pokazuju investicije u tijeku, kao i one koje se planiraju.

U odjelu gastroenterologije u tijeku je veliki zahvat u vrijednosti između 1,7 i dva milijuna kuna, ovisno o drugoj fazi zahvata, koji se odnosi na osiguravanje prostora za oporavak pacijenata, dok su u tijeku građevinski radovi iz prve faze.

- Znali smo i prije, ali osobito od vremena izbijanja COVID-19 pandemije, koja je zahtijevala promjene u našem radu, da je na odjelu gastroenterologije postojao veliki prostorni problem. Taj arhitektonski problem nije omogućavao uvjete za pružanje najveće moguće razine usluge pacijentima kakvu su sposobni pružiti naši liječnici i drugo zdravstveno osoblje, osobito kod invazivnih pretraga, kao što su gastroskopija i kolonoskopija, odnosno pretraga pod anestezijom, budući da za to treba i odgovarajuća oprema, koju je sada moguće i smjestiti, ukazuje ravnatelj OBV-a...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...