Poljak: "Podižemo standarde liječenja i uvjete medicinske skrbi pacijentima" Foto: Krešimir Đurić

Poljak: "Podižemo standarde liječenja i uvjete medicinske skrbi pacijentima"

Ivica Kruhoberec | 28.11.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin prva je zdravstvena ustanova koja ima tri akreditacijska certifikata: Akreditacijski certifikat, koji potvrđuje da je ustanova usklađena sa zahtjevima International Accreditacion Standars for Healthcare Organizations V5.0, Certifikat sustava upravljanja kvalitetom, kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s ISO 9001:2015 te Certifikat sustava upravljanja kvalitetom, kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s EN 15224:2016.

Ovi ISO certifikati, koji vrijede za područje bolničke i specijalističke ambulantne usluge na sekundarnoj razini te za izobrazbu studenata i đaka zdravstvenih škola i studija, rezultat su dugogodišnjeg, brižnog i stručnog rada liječnika i drugog bolničkog osoblja, koje zadnje dvije godine vodi ravnatelj Damir Poljak. Međutim, kako naglašava, na tome neće stati, već se i dalje radi na podizanju kvalitete i širenju zdravstvenih usluga, kao što pokazuju investicije u tijeku, kao i one koje se planiraju.

U odjelu gastroenterologije u tijeku je veliki zahvat u vrijednosti između 1,7 i dva milijuna kuna, ovisno o drugoj fazi zahvata, koji se odnosi na osiguravanje prostora za oporavak pacijenata, dok su u tijeku građevinski radovi iz prve faze.

- Znali smo i prije, ali osobito od vremena izbijanja COVID-19 pandemije, koja je zahtijevala promjene u našem radu, da je na odjelu gastroenterologije postojao veliki prostorni problem. Taj arhitektonski problem nije omogućavao uvjete za pružanje najveće moguće razine usluge pacijentima kakvu su sposobni pružiti naši liječnici i drugo zdravstveno osoblje, osobito kod invazivnih pretraga, kao što su gastroskopija i kolonoskopija, odnosno pretraga pod anestezijom, budući da za to treba i odgovarajuća oprema, koju je sada moguće i smjestiti, ukazuje ravnatelj OBV-a...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.