Politička previranja u Lepoglavi - postaje li HDZ dio većine? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Politička previranja u Lepoglavi - postaje li HDZ dio većine?

Tamara Bregović | 4.7.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Raspada li se koalicija HNS-a, SDP-a i Vjerana Ježeka, danas nezavisnog vijećnika Gradskog vijeća Grada Lepogave, koji je ranije bio u Narodnoj stranci – Reformisti?

Takvo pitanje nametnulo se nakon nedavne, 8. sjednice lepoglavskog Gradskog vijeća jer sve ono što je tom prilikom rečeno teško da ostavlja prostor za daljnju suradnju, posebice Ježeka i Škvarića, iako u politici uvijek postoji mogućnost obrata. Poslovanja gradske tvrtke TKIC d.o.o. i rad ivanečke tvrke Ivkom na području Lepoglave bile su povod prijepora na sjednici Gradskog vijeća. Otvorilo se i pitanje zašto Lepoglava ne bi mogla imati vlastito komunalno poduzeće za održavanje groblja. Vijećnika Ježeka je, između ostalog, zanimalo stanje s državnom imovinom i vodooopskrbom te imenovanje novog direktora TKIC-a.

- Kad već spominjete kompetencije, vi ste drvni inženjer. Morate znati izračun koliko je 2x2-4, a to je zapravo koliko ste vi dali za svoj grad. Kao političar došli ste u Lepu, Lepu ste uništili, a kao političar napravili još veću štetu. Osobno imam tri diplome iz tri različite države, tako da svoje navode možete popospremiti u špajzu s pekmezom - poručio je Ježek gradonačelniku Škvariću

Na sjednici se provuklo i pitanje zapošljavanja kćeri gradonačelnika Marijana Škvarića u Dječjem vrtiću Lepoglava. Oporbeni HSS-ovci, ali i vijećnik većine Vjeran Ježek, smatraju kako se radi o nepotizmu te dokazom da stvari u Lepoglavi ne funkcioniraju kako bi trebale - transparentno.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...