Politička platforma Budimo grad predstavila listu za Gradsko vijeće Grada Varaždina

VV | 4.5.2021. u 10:24h | Objavljeno u Aktualno

Članovi nezavisne političke platforme Budimo grad u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 18,30 sati, na Starom gradu predstavili su svoju nezavisnu listu kandidata za gradsko vijeće. Kako Budimo grad nije politička stranka, ta lista će na glasačkom listiću, pod brojem 8, nositi naziv - Kandidacijska lista grupe birača - nositeljica Dubravka Novak.

Nositeljica liste Dubravka Novak istaknula je kako se na listi nalazi 11 kandidatkinja i 10 kandidata različitih struka i područja djelovanja koji su se okupili jer smatraju da je u Varaždinu nužna promjena u upravljanju gradom. Na listi se nalazi 18 osoba s visokom stručnom spremom, 2 osobe s visokom stručnom spremom i jedna osoba sa srednjom stručnom spremom.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Ana Petrić, poimenice je predstavila svakog kandidata, te naglasila kako se radi o ostvarenim ljudima,spremnim uložiti svoje znanje, trud i vrijeme i pozvala građane da izađu na izbore i daju im svoje povjerenje.

Najmlađa kandidatkinja s liste, dvadesetčetverogodišnja diplomirana politologinja i aktivistica Dorotea Strelec, u svom govoru naglasila je kako lista sadrži i mlade osobe kojima platforma Budimo grad daje prostora i pruža priliku za aktivno djelovanje.

Kratak govor održao je i varaždinski galerist i roker, pjevač benda Crna kronika, Ignac Klarić, koji se osvrnuo na klijentelizam, korupciju i interesne postizborne koalicije političkih aktera koje su ga, kako je istaknuo, motivirale da se građanski aktivira kroz platformu Budimo grad.

Listi za gradsko vijeće Budimo grad i Dubravki Novak kao nositeljici te liste, u i ime „Možemo!“ došla je pružiti saborska zastupnica Sandra Benčić.

slika4.png