Poduzetnici iz Cehovske ulice Čehoku: Kada ćete konačno obnoviti našu ulicu? Foto: Varaždinske vijesti

Poduzetnici iz Cehovske ulice Čehoku: Kada ćete konačno obnoviti našu ulicu?

IHR/Varaždinske vijesti | 3.4.2019. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno

Kada će se obnoviti kolnik u Cehovskoj ulici u Varaždinu gdje se nalazi jedna od najstarijih poduzetničkih zona u Varaždinu? To se pitaju poduzetnici iz te ulice koji su varaždinskom gradonačelniku uputili otvoreno pismo, odnosno apel za obnovom kolnika.

- Zona u Cehovskoj ulici postoji više od 30 godina i u njoj sjedište imaju brojne poznate varaždinske tvrtke koje desetljećima posluju ne samo na području Varaždina i Hrvatske, nego Europe i svijeta, te zapošljavaju stotine ljudi. Vjerujemo da smo našim uspješnim poslovanjima, koje nije stalo ni u vrijeme kriznih godina itekako pridonijeli našoj zajednici, pa tako i proračunu Grada Varaždina. Kao što i sami znate, Cehovska ulica uskoro će biti bogatija i za dvije nove poslovne zgrade, od kojih je jedna pred samim završetkom te će uskoro može očekivati useljenje novih poduzetničkih tvrtki - navodi se između ostalog u otvorenom pismu kojeg je potpisalo 14 tvrtki.

Ističe se kako cestovna infrastruktura nije dostojna ni najgore lokalne ceste, a kamoli gospodarske zone u kojoj rade brojni poduzetnici.

- Prije više od 20 godina asfaltirana je cesta tada Gospodarske ulice, a danas Cehovske, potegnut je samo jedan sloj asfalta i od tada ta cesta je samo krpana asfaltnim zakrpama. Cesta je i više nego u očajnom stanju, uska je, bankine su nepostojeće, pa je vrlo teško mimoilaziti se s kamionima koji u zaista velikom broju prolaze tom cestom. Cesta je puna rupa, nema vertikalne i horizontalne signalizacije, a najgore je nakon obilnih padalina - upozorava se između ostalog u otvorenom pismu.
S obzirom da je najavljeno da prije Uskrsa počinje obnova nadvožnjaka, poduzetnici smatraju da je pravo vrijeme da napokon bude obnovljena i Cehovska ulica.