Podrška uoči drugog kruga izbora: "Umirovljenici županije za Radimira Čačića"

| 27.5.2021. u 09:15h | Objavljeno u Aktualno

Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, Udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi Solidarnost, kao najjača udruga koja okuplja članove s područja cijele Varaždinske županije te Vladimir Kozjak, predsjednik Savjeta za umirovljenike Varaždinske županije dali su podršku županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću (Reformisti) uoči drugog kruga predstojećih lokalnih izbora.

Predsjednica Udruge Solidarnost Mira Letić istaknula je kako je Varaždinska županija protekle četiri godine kao prioritet izdvojila brigu o starijim sugrađanima te su u mandatu župana Čačića izdvajanja za umirovljenike udvostručena.

- U 2021. godini osigurano je oko 700.000 kuna; 360.000 kuna za provedbu programa Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba, a izdvajanja su za 90.000 kuna povećana 2019. godine. Također od 2018. godine blagdanske pakete umjesto dotadašnjih 20 posto članova slabijeg imovinskog statusa, dobiva 30 posto članova. Osigurano je i više od 100.000 kuna za konkretne projekte udruga umirovljenika svih gradova i općina, a Županija s 229.000 kuna sufinancira i program „Pomoć u kući“ preko kojeg su zaposlene gerontodomaćice - navela je Letić.

Vladimir Kozjak je ispred Savjeta za umirovljenike Varaždinske županije podsjetio kako je Županija uložila ili ulaže preko 500 milijuna kuna u projekte u zdravstvu čime je značajno podignuta kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga.

- U mandatu župana Čačića obnovljene su sve zgrade u krugu Opće bolnice Varaždin, potpuno renoviran Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin, modernizirani su domovi zdravlja, poboljšana palijativnu skrb, nabavljeni suvremeni uređaje za magnetsku rezonancu i CT te je uvedeno je više od 220 novih zdravstvenih usluga diljem Županije. Podrška županu Čačiću garancija je da će se nastaviti u istom tempu s realizacijom projekta u zdravstvu koji direktno utječu na naše umirovljenike kao najveće korisnike primarnih zdravstvenih usluga - pojasnio je Kozjak.