Podatkovni centar DC North - strateški projekt RH

vv | 26.9.2023. u 22:09h | Objavljeno u Aktualno

"DC North", podatkovni centar u Varaždinu, točnije Brezju, proglašen je Strateškim projektom Republike Hrvatske jednoglasnom odlukom Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata.

-Ovom smo investicijom osigurali sigurnu i skalabilnu digitalnu budućnost Republike Hrvatske, osiguravajući mjesto za smještaj kritične informacijsko-komunikacijske infrastrukture, što je nedvojbeno prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, ističu u Cratisu.

DC North je najveći i jedini „Uptime Tier III – Facility“ certificiran carrier-neutral podatkovni centar u Hrvatskoj.

-Osmišljen od strane našeg tima, dizajniran od strane Vertiva, a pogonjen isključivo svjetski poznatim renomiranim proizvođačima poput Schneidera, Siemensa i Vertiva – Hrvatsku će postaviti na digitalnu mapu svijeta, a nama popuniti posljednje mjesto u slagalici portfelja cjelovitih Managed Cloud i ICT usluga na domaćem i stranom tržištu. Sa svojih više od 600 dostupnih IT kabineta kroz šest DC soba, nevjerojatnim brojem domaćih i stranih telekom operatera i 2.8MW visoko-dostupne IT energije, Varaždin će postaviti kao drugo glavno čvorište za razmjenu podataka i osigurati sigurniju i pametniju digitalnu transformaciju hrvatskog gospodarstva, napominju u Cratisu.

DC North, kako dodaju, za Cratis nije samo projekt, već i predanost pametnijoj te sigurnijoj digitalnoj budućnosti s inovativnim pristupom korištenju najmodernijih tehnologija. 

-Mi ponovno redefiniramo način sigurnosti i dostupnosti Managed cloud usluga. Otvorenje DC North-a za nas je prekretnica i konačni sastojak za pružanje inovativnog 360 sigurnosnog informacijsko-tehnološkog rješenja bez premca. S obzirom da sada u potpunosti upravljamo i posljednjom komponentom - smještajem naše opreme, korisnicima zaista možemo dati obećanje sigurnosti i dostupnosti bez kompromisa, naglašavaju u Cratisu.