Sezona je kupanja: ima li dosta spasilaca na kupalištima Varaždinske županije? Foto: Krešimir Đurić

Sezona je kupanja: ima li dosta spasilaca na kupalištima Varaždinske županije?

IHR/Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Nemojte izvoditi vratolomije kako biste nekog zadivili jer to najčešće ne završava dobro – savjetuje Antonio Jerešić, jedan od licenciranih spasilaca koji brinu o sigurnosti kupača na Gradskim bazenima Varaždin i Kupalištu Drava.

Ljeto je stiglo, a s njime i gužve na ba-zenima i obalama rijeka te jezera. No, jesu li kupači s-gurni i ima li dovoljno spasilaca? Voditelj sportskih aktiv-nosti Gradskih bazena Varaždin Velimir Mudri ističe kako od početka rada bazena 2005. vode računa o sigurnosti kupača, a od 2013. imaju organiziranu vlastitu spasilačku službu

.- U radnom odnosu imamo četvero licenciranih spasilaca sa završenim tečajem Crvenog križa, a kroz ljeto uzimamo još tri osobe. Uglavnom se radi o studentima Kineziološkog fakulteta. U smjeni je uvijek jedan spasilac, a kada su gužve i dva – rekao je Mudri.

Spasilačku službu imaju organiziranu i na bazenima Minerve u Varaždinskim Toplicama. No, iako je predviđeno čak sedam izvršitelja za to radno mjesto, popunjena su tri izvršitelja u redovnom radnom statusu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti i prilogu o ljetu i kupanju.

Označeno u