POBUNA U HITNOJ Liječnici zatražili razrješenje ravnatelja Smoljanca Foto: VV

POBUNA U HITNOJ Liječnici zatražili razrješenje ravnatelja Smoljanca

| 28.3.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

- Više godina kao Stručno vijeće pokušavamo uspostaviti suradnju s ravnateljem Mladenom Smoljancem kako bi što više unaprijedili rad Zavoda, a s ciljem najboljeg mogućeg hitnog zbrinjavanja svih ljudi na području naše županije. Međutim, ravnatelj sustavno i neargumentirano odbija prijedloge struke, što je dovelo do nemoguće i neodržive situacije u Zavodu – rekla nam je dr. Anđela Simić, spec. hitne medicine, koordinatorica ispostave Ludbreg te članica Stručnog vijeća Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Dodala je da je 25 od ukupno 30 liječnika Zavoda potpisalo izjavu kojom daju podršku ovakvom stavu Stručnog vijeća, kako bi se situacija razriješila i poboljšala. Sve to zajedno, istaknula je, smatra razlogom za razrješenje ravnatelja Smoljanca. Kako kaže, ravnateljeva postupanja i ranije su dovela do problema u organizaciji rada, pogoršanja međuljudskih odnosa te odlaska djelatnika.

- Ponosimo se iskusnim i educiranim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, vozačima i ostalim osobljem, i samo zahvaljujući njihovom predanom i savjesnom radu spriječene su veće štete. No, tijekom ravnateljevog mandata zbog lošeg upravljanja Zavod je napustilo troje liječnika, devet medicinskih sestara/tehničara i sedam vozača – ukazala je dr. Simić.

Ravnatelj Smoljanec s druge strane kaže da "nikada nije niti će odbiti bilo koju odluku ili prijedlog Stručnog vijeća", a što još liječnici stavljaju na teret ravnatelju, kako ravnatelj objašnjava njihove navode te što o svemu kaže župan Anđelko Stričak, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...