Plenković u Petrinji: Ukidamo propusnice za cijelu državu, ali molimo građane da budu odgovorni Foto: Screenshot N1

Plenković u Petrinji: Ukidamo propusnice za cijelu državu, ali molimo građane da budu odgovorni

Varaždinske vijesti | 29.12.2020. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu u Petrinji, gradu najteže pogođenim silovitim potresom.

>> Novi potres kod Petrinje 6.3 po Richteru, osjetilo se i podrhtavanje u Varaždinu

- Najveći dio centra Petrinje je na temelju prvih procjena je u crvenom, velika većina tih zgrada više nije upotrebljiva. Dogovorili smo da će Damir Trut koordinirati pomoć i potporu Petrinji, tu je i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj. Spremno je 500 mjesta u vojarni za ljude koji ne mogu biti u svojim kućama. Kontaktiran je i Zagreb i Karlovačka županija. Namjera je da svi koji ne mogu u svoje kuće da se jave, nitko ne smije biti večeras bez krova nad glavom - rekao je Plenković, piše index.hr.

Najavio je i da će nakon razgovora s ministrom financija Zdravkom Marićem osigurati da se omogući više od 20 milijuna kuna koliko je danas osigurano.

- Ovo je velika šteta i velik potres, nadamo se da neće biti dodatnih. Moramo prvo osigurati privremeni smještaj za ljude pogođene potresom, Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad. Sad idemo u Sisak, bolnica je stradala. Nećemo zaboraviti ni mala mjesta, imamo informavija da je srušeno nekoliko kuća u manji mjestima. Svi su maksimalni angažirani, situacija je ozbiljna - rekao je.

- Ova godina nosi nam tragediju za tragedijom - rekao je Plenković i najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji.

- Ne želimo sada ljudima stvarati nikakve administrativne zapreke, ali molim ljude da ostanu odgovorni - rekao je Plenković.

- Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama. Sustav e-propusnice je suspendiran. Pridržavajte se epidemioloških mjera - izvijestili su i iz MUP-a.

Označeno u