Plenković najavio smanjenje stope PDV-a: "Odlučili smo zbog poskupljenja energenata napraviti još jedan iskorak..." Foto: Andrej Plenković/Twitter/ilustracija

Plenković najavio smanjenje stope PDV-a: "Odlučili smo zbog poskupljenja energenata napraviti još jedan iskorak..."

DNEVNIK.hr/vv | 29.7.2022. u 18:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Premijer Andrej Plenković najavio je kako je Vlada u sklopu zakonskog paketa koji se mijenja zbog uvođenja eura u Hrvatskoj odlučila u kontekstu izazova poput poskupljenja energenata i energetske krize napraviti još jedan dodatni iskorak u vidu poreznog rasterećenja.

"Iskoristio bih ovu prigodu za najavu da smo se u sklopu paketa zakona, koje mijenjamo zbog uvođenja eura u Hrvatskoj, odlučili zbog poskupljenja energenata napraviti još jedan iskorak u vidu poreznog rasterećenja", kazao je Plenković, prenosi DNEVNIK.hr.

"Ministarstvo financija će pustiti u javno savjetovanje izmjene Zakona o PDV-u, gdje ćemo smanjiti stopu PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica. Time dodatno rasterećujemo naše građane", rekao je, dodavši kako vjeruje da će Sabor, kada se ponovno sastane, vrlo brzo usvojiti ove izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost.