Plenković: HDZ odlično surađuje s Čačićem, nema promjena u koaliciji Foto: VV arhiva / ilustracija

Plenković: HDZ odlično surađuje s Čačićem, nema promjena u koaliciji

VV / hrt.hr | 1.6.2021. u 19:41h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Zagrebu održao sastanak vladajuće koalicije, a nakon sastanka premijer Andrej Plenković komentirao je brojne aktualnosti.

Među ostalim, komentirao je i poraz Radimira Čačića na sjeveru Hrvatske i rekao da s njim HDZ surađuje odlično te kako neće biti nikakvih problema kad je riječ o svim glavnim projektima na sjeveru Hrvatske koji su važni za Reformiste i za HDZ, piše hrt.hr.

Upitan o tome ima li nekih naznaka da će biti promjena u koaliciji s obzirom na poraz Čačića na izborima, premijer je rekao da nema.

- Mi smo se sve brzo dogovorili još na sastavljanju koalicije i tamo smo rekli da na lokalnim utakmicama svatko igra za sebe - rekao je Plenković.

"Mediji nisu svete krave"

Ponovno je komentirao medije.

- Mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu, rekao je Plenković.

- Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali s 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljivije pobjede HDZ-a, istaknuo je.

Na sugestiju novinara N1 Hrvoja Krešića da se, ako želi uređivati medije, javi kod njih na natječaj koji je otvoren samo za studente, ali se "kada se uđe unutra penje brzo po piramidi", Plenković je uzvratio "da već malo ide u duboki offside".

- Malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ovo da si vi umišljate da možete nastupati ovdje prema meni profesorski i glumatati tipa - dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luxemburga - to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku, odgovorio je Plenković.

COVID digitalne putovnice spremne

Na pitanje o COVID digitalnoj potvrdi, Plenković je rekao kako je ona spremna od danas, mjesec dana prije nego što stupi na snagu u članicama EU-a.

- Svi koji je žele, mogu je preuzeti sa sustava e-Građani, naglasio je premijer.