Plenković: HDZ nema dugova, kredita i pozajmica i odgovaram 100 posto dok sam na čelu stranke

| 23.3.2021. u 14:09h | Objavljeno u Aktualno

- HDZ nema nikakvih dugova, kredita i pozajmica i odgovaram 100 posto za vrijeme dok sam mu na čelu, naglasio je u Trakošćanu predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, odgovarajući na pitanje novinarke N1 o tvrdnji Zdravka Mamića da je predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović financirao s 500.000 eura.

Napomenuo je da o tom financiranju zna samo ono što donosi Nacional u članku „Kolinda se pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću iz NATO-a’“, u kojem se tvrdi da je Mamić bivšoj predsjednici RH prvo "nadoknadio plaću u NATO-u, a potom joj dao i 500.000 eura za kampanju, dok ga je njen savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao".

Grabar Kitarović je "najsnažnije i u potpunosti odbila" navode Nacionala o kompenzaciji nejzine plaće tijekom predsjednićke kampanje, naglasivši da su svi troškovi kampanje financirani iskljućivo i jedino putem HDZ-a, kojem se treba obratiti.

- Koliko razumijem, govorimo o 2014. godini, a ja sam predsjednik HDZ-a bit će već peta godina. Naše su financije kroz to vrijeme transparentne, zakonite i uredno vođenje. Bilo nakon izbora ili prilikom godišnje provjere svaki put je državna revizija rekla da su sukladne zakonu, ukazao je Plenković te dodao da će i za ranije razdoblje stranka dati izvješće.

Izvor blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, kako navodi Nacional, otkrio je početkom tjedna šokantne i senzacionalne detalje, ustvari prvorazredne indicije koje ukazuju na to da je odbjegli šef Dinama Zdravko Mamić korumpirao bivšu hrvatsku predsjednicu.

Tako se i najviši državni dužnosnik, doduše bivši, našao na meti odbjeglog bivšeg čelnika Dinama, koji zbog korupcije proziva uglavnom suce Županijskog suda u Osijeku, koji su mu izrekli presudu, ali i druge.

Utemeljeno ili ne, trebala bi utvrditi nadlažna tijela. 

I to što prije jer se ionako već dosta kasni.