Petrići predlažu mjesečnu isplatu od 15 eura za izvanškolske aktivnosti djece

| 21.11.2022. u 10:02h | Objavljeno u Aktualno

Izbacivanjem iz platforme Budimo grad, Ana i Hrvoje Petrić će vjerojatno raditi kao nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću Varaždina, a poslali su i svoj prvi prijedlog predsjednici Gradskog vijeća za sljedeću sjednicu.

Naime, predlažu odluku o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih te smatraju da će svi gradski vijećnici podržati ovaj prijedlog i da će se u budžetu pronaći dovoljno sredstava za ovu mjeru. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Novac koji se prikupi od građana može se besciljno dijeliti radi prikupljanja simpatija i glasova, ili se može upotrijebiti za povećanje kvalitete života građana, povećanje njihovih kompetencija i izravno podupiranje onih poduzetnika koji su u svom poslu najbolji.

Upravo zato jer smatramo da je jedino ovaj drugi način ispravan, Gradskom vijeću smo uputili prijedlog da se na dnevni red nadolazeće sjednice uvrsti prijedlog Odluke o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih. Prihvaćanjem ovog prijedloga svako dijete u dobi od 6 do 17 godina, koje pohađa neku od izvanškolskih aktivnosti na području Grada Varaždina, ostvarivalo bi tijekom školske godine mjesečno sufinanciranje troškova te aktivnosti u iznosu od 15 EUR.

Ova mjera imala bi brojne pozitivne učinke. Kao prvo, potaknulo bi se roditelje da djecu uključe u sportske, glazbene, jezične, znanstvene i druge aktivnosti te im na taj način kvalitetno popune slobodno vrijeme. Osim toga, veći broj djece uključene u izvanškolske aktivnosti rezultirao bi povećanjem gospodarskih aktivnosti i izravnim vraćanjem uloženih sredstava u gospodarstvo Varaždina. Pri tome bi sloboda da upravo roditelji odaberu aktivnost koju će plaćati doprinijela tome da oni naši sugrađani koji su u svom poslu najbolji, privuku najveći broj polaznika. Konačno, na taj bi se način izbjeglo pogodovanje pojedinim klubovima ili školama koji bi bili bliži izvozu novca, ili koji bi bili bolji u „lobiranju“.

Svaki EURO koji danas uložimo u unaprjeđivanje znanja i vještina naše djece, jednog dana vratit će nam se deseterostruko."