"Pao" i treći prijedlog proračuna, no vijećnici donijeli suglasnost za prijavu vrtića na mjeru 7.4.1

| 31.3.2017. u 10:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Pao je i treći prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu.

Od ukupno 22 prisutnog vijećnika, prijedlog proračuna i ovoga je puta podržalo 12 vijećnika, odnosno troje HNS-ovih vijećnika, dvoje SDP-ovih, HSU-ova Katica Darabuš, dvoje laburista, nezavisni Dražen Vincek i Danijela Benkus i Zdravko Golub te HSS-ov Mladen Hižak. Protiv je bilo desetero vijećnika - Zlatan Avar, Stjepan Cepanec, HDZ-ovi Saša Crnčić, Otilija Cvetko, Anđelko Koprek, Marijan Cingula, HRAST-ov Krunoslav Burek i Ladislav Ilčić, Natalija Martinčević (reformisti) te HSLS-ov Željko Bunić.

Gradonačelnik je stoga povukao svoj prijedlog suglasnosti za provedbu projekta izgradnje dječjih vrtića kako bi ih se moglo prijaviti na mjeru 7.4.1 te su vijećnici odlučivali o istom prijedlogu, no koji je zatražilo devetero vijećnika koji su inicirali sazivanje hitne sjednice vijeća. Njihovi su prijedlozi prošli jednoglasno. 

Inače, padom proračuna sada je i službeno da u Varaždin idućih dana dolazi povjerenik. Vlada RH će najvjerojatnije na sjednici idući petak donijeti odluku o raspuštanju Gradskog vijeća te razriješenju gradonačelnika i njegovog zamjenika.