Paljak: "Nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta, zasad ne razmišljamo o cijepljenju učenika" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Paljak: "Nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta, zasad ne razmišljamo o cijepljenju učenika"

IHR/Varaždinske vijesti | 24.8.2021. u 16:20h | Objavljeno u Aktualno

- Krećemo s nastavom uživo u razredu. Kamo će nas daljnja situacija dovesti vidjet ćemo i donositi odluke u skladu s tim - izjavio je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak za N1, a slično su nam potvrdili i u Ministarstvu.

- Kao i prošle godine, nastava će biti organizirana u učionicama koliko god epidemiološki uvjeti budu dopuštali, a što će uvelike ovisiti o stanju u pojedinoj županiji – kažu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

- U školama Varaždinske županije cijepljeno 64 posto zaposlenika, što s onima koji nisu cijepljeni?

Paljak je rekao kako će mjere najvjerojatnije ostati iste kao i prošle godine, a razmišlja se i opcija da će se veće ovlasti dati školama, dok će Ministarstvo davati preporuke.

- To podrazumijeva nošenje maski u višim razredima i srednjim školama, nemiješanje odjela i dobrnih skupina u školama - podsjetio je Paljak i najavio kako razmišljaju o tome da neke od tih mjera i ublaže.

- Ako će situacija biti loša ili kakva je bila prije, ostat će mjere kakve su bile prošle godine - rekao je državni tajnik. , rekao je, dodavši da se razmatra opcija da se veće ovlasti daju školama, a Ministarstvo će i dalje davati preporuke.

No prema njegovim riječima ne isključuje se mogućnost cijepljenja djece po školama, ali ipak, o tome se u ovom trenutku ne razmišlja.

- Mislim da zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta. Interes nije takav da bi to bilo opravdano. Na kraju krajeva roditelji odlučuju hoće li malodobnu djecu cijepiti ili ne - rekao je Paljak.

Označeno u