OŠ LUDBREG Učiteljica je imala previsoku plaću, a može li uopće raditi? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

OŠ LUDBREG Učiteljica je imala previsoku plaću, a može li uopće raditi?

Ivica Kruhoberec | 13.11.2023. u 18:04h | Objavljeno u Aktualno

U procesu provjere valjanosti isprava zaposlenih u obrazovnom sustava na razini cijele Hrvatske, koji traje već neko vrijeme, otkriveno je 27 nevjerodostojnih diploma i 33 svjedodžbe, doznajemo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Hoće li među tim slučajevima biti i jedan iz OŠ Ludbreg, koji već neko vrijeme izazova kontroverze, ili je ipak sve u redu, ni danas nije jasno, unatoč inspekcijskim nadzorima i svemu ostalome što se u vezi s time zbiva i zbivalo se zadnjih godina.

No, da nešto nije u redu u ludbreškoj osnovnoj školi, široj javnosti postalo je jasno tek u svibnju ove godine. Tada je policija dva puta intervenirala tijekom manje od mjeseca dana. Prva intervencija dovodila se u vezu s ponašanjem učenika, ali pozadina druge nije se znala. U međuvremenu, ipak smo doznali razlog i toga dolaska policije: (ne)raščišćavanje situacije u vezi kvalifikacije jedne učiteljice, odnosno je li njezina diploma odgovarajuća za posao koji radi.

Naime, ova je učiteljica završila studij na baptističkom sveučilištu Bob Jones University SAD-u. To je potvrdila i Agencije za znanost i visoko obrazovanje, odnosno njezin ENIC/NARIC ured, koji je naglasio da “osoba nije stekla akademski naziv profesor glazbe, već sukladno propisima RH može koristiti akademski naziv Bachelor of Music i jedino se s tim akademskim nazivom može voditi u svim formalnim postupcima”... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...