Općina Jalžabet provodi anketu o interesu za stanove po programu POS-a

vv / općina jalžabet | 12.6.2019. u 14:55h | Objavljeno u Aktualno

- Program poticane stanogradnje (POS) u Općini Jalžabet pokrenut je s ciljem da se građanima Općine Jalžabet, ali i drugim zainteresiranim građanima Republike Hrvatske, koji žele živjeti u Općini Jalžabet, omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavnje radova u roku, naglašava Mirko Magić, mag.oec., načelnik Općine Jalžabet, koja provodi anketu o interesu građana o namjeri kupnje stana po Programu poticajne stanogradnje (POS) na području općine Jalžabet, odnosno u blizini dječjeg vrtića Jalžabet u mjestu Jalžabet.

Program POS-a, koji provodi APN, bavi se izgradnjom stanova za potrebe kreditno sposobnih građana s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno svoje stambeno pitanje, a nisu u mogućnosti samostalno riješiti problem kupnje stanova po tržišnim uvjetima. Organizacija izgradnje obavlja se u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a partner će biti Općina Jalžabet.

- Općina Jalžabet je prepoznala važnost i pogodnosti koje pruža izgradnja stanova u više stambenoj zgradi po Programu poticane stanogradnje te posjeduje vlastito zemljište pogodno za izgradnju stambene zgrade, i to u blizini dječjeg vrtića u Jalžabet, koji je spremna ustupiti za izgradnju zgrade, ukazuje Magić.

Više je pogodnosti Programa poticane stanogradnje u odnosu na tržišne uvjete. Tako kreditna linija POS-a omogućuje korištenje kredita bez jamaca uz prosječnu kamatnu stopu do 3,0% te uz minimalne popratne troškove.Zatim tu je rok otplate do 30, odnosno 31 godinu u slučaju korištenja godine dana počeka. Za kupnju stana uz obročnu otplatu kupac osigurava financijska sredstva kao vlastito učešće i to najmanje u iznosu 15% predračunske vrijednosti stana. Nadalje, etalonska cijena građenja (uključuje projektiranje, građenje, nadzor s PDV-om) iznosi do 804,04 €/m2 korisne površine stana. Uvjet banke je ocjena platežne, odnosno kreditne sposobnosti kupca,a površina stana ovisi o broju članova obiteljskog domaćinstva.

- Detaljne informacije o svim pogodnostima koje pruža Program poticane stanogradnje biti će prezentirane građanima Općine Jalžabet od strane predstavnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) nakon provedene ankete. Točan datum održavanja prezentacije biti će objavljen u medijima i na mrežnim stanicama Općine Jalžabet, objašnjava načelnik.

Radi sagledavanja i ocjene stvarnih potreba potencijalnih kupaca stanova te za potrebe razrade svih drugih elemenata vezanih za realizaciju Programa poticane stanogradnje u Općini Jalžabet ocijenjeno je nužnim prikupiti odgovarajuće podatke od građana.

- Stoga pozivamo ste zainteresirane za kupnju stana po ovom programu da se odazovu na anketu te ispune anketni listić i dostave do 15. lipnja i to osobno ili putem pošte, na adresu Općine Jalžabet, Trg b. Radić 16, 42203 Jalžabet ili e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Informacije prikupljene ovom anketom služit će isključivo za dobivanje pregleda relevantnih podataka i elemenata u cilju izrade što kvalitetnije snimke stvarnih stambenih potreba, a kako bi se na što primjereniji način pristupilo operativnoj razradi predmetnog projekta. Anketa ne obavezuje na kupnju stana, veli Načelnik, naglašavajući da se pitnik možete podignuti u Općini Jalžabet ili na web stranici www.jalzabet.hr