Nenad Kudelić Foto: Krešimir Đurić

Opća bolnica Varaždin uvodi primjenu EU digitalnih COVID potvrda

VV | 16.8.2021. u 07:48h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin omogućit će osobama s EU digitalnim COVID potvrdama brži ulazak u bolnicu.

Naime, u OB Varaždin od danas, 16. kolovoza, omogućena je provjera COVID potvrda s QR-kodom na svim upisnim šalterima pa će imatelji potvrde do korištenja zdravstvenih usluga doći brže i jednostavnije. Osobe koje nemaju EU digitalnu COVID potvrdu i dalje će se morati javiti na trijažno mjesto.

- Sve činimo s ciljem da kvaliteta usluge u Općoj bolnici Varaždin bude na što višoj razini. Primjenom tzv. COVID putovnice ubrzat ćemo postupak ulaska u bolnicu i svesti čekanje na minimum. Dakle, sve osobe sa COVID potvrdom više ne moraju proći postupak trijaže već direktno dolaze na upisni šalter odjela na koji su upućeni. Tamo djelatnik bolnice provjerava valjanost potvrde i upisuje osobu u bolnički sustav. Osobe bez COVID potvrde i nadalje će moći ostvariti zdravstvenu zaštitu kao i do sada, uz prethodni dolazak na trijažno mjesto - ističe ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Nenad Kudelić.

Podsjetimo, besplatnu EU digitalnu COVID potvrdu putem sustava e-Građani, u poslovnicama HZZO-a ili u ljekarnama mogu zatražiti osobe koje su cijepljene, imaju negativan test na SARS-CoV-2 ili su nedavno preboljele bolest COVID-19.