Okrugli stol "Žene u digitalnoj ekonomiji" u Tehnološkom parku Varaždin Foto: Pixabay / ilustracija

Okrugli stol "Žene u digitalnoj ekonomiji" u Tehnološkom parku Varaždin

Varaždinske vijesti | 22.9.2021. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska udruga poslodavaca, kao partner u projektu "Promocija poduzetništva" organizira okrugli stol na temu "Žene u digitalnoj ekonomiji", koji će se održati u petak 24. rujna u Tehnološkom parku Varaždin, s početkom u 10 sati.

Okrugli stol okupit će predstavnike iz svih relevantnih sektora u diskusiji oko mogućnosti poticaja žena u digitalnoj ekonomiji.

- Cilj okruglog stola je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji, te isticanje nedostatka IKT znanja koji mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Pokušat ćemo iznjedriti komentare i mišljenja u vezi rasta BDP-a gospodarstva kroz povećanje uključivanja žena u digitalni sektor, karijernih i rodno ravnopravnih mogućnosti u ICT područjima, atraktivnosti zanimanja u digitalnom sektoru i poticanju nediskriminirajuće radne kulture, utjecaja politika na konkurentnost u digitalnoj ekonomiji, atraktivnosti radnih uvjeta vezanih uz digitalna zanimanja (fleksibilna radna vremena, rad na izdvojenom mjestu rada i sl.), te utjecaja obrazovnih politika i potpornih institucija na razinu interesa za djelovanjem u digitalnom sektoru - napominje Sanja Ostroški, direktorica HUP-a Varaždin.

Na okruglom stolu će sudjelovati prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep (dekanica Fakulteta organizacije i informatike), Jarmila Pezo (predsjednica Uprave IGEA d.o.o.), Dajana Jeđud (Engagement Lead – IBM iX, ecx.io croatia d.o.o), Kristina Posavec (zamjenica državnog tajnika, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva), Martina Stričak (Co-founder, Point visible d.o.o.) i Nenad Seifert (pravnik i voditelj HUP radne skupine izmjene Zakon o Radu - online).

Moderatorica je direktorica HUP-a Varaždin Sanja Ostroški.

Svi zainteresirani za ovu temu svoje sudjelovanje trebaju prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u