"Odvažite se, rovarite, izađite iz zone komfora jer u životu ništa nije nemoguće" Foto: Luka Šalamun

"Odvažite se, rovarite, izađite iz zone komfora jer u životu ništa nije nemoguće"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.9.2024. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Prirodno znatiželjan entuzijast koji strastveno voli ono što radi. Tako sebe opisuje Mateja Ivančić iz Sračinca, jedna od 10 kandidatkinja za nagradu Mali svjetionik, projekt kojim se i ove godine nagrađuje najbolji radnik u Hrvatskoj, odnosno osoba koja u svojoj radnoj okolini nadahnjuje, ohrabruje i svijetli. Hoće li Mateja ove godine najviše zasvijetliti među TOP 10 kandidatkinja iz cijele Hrvatske bit će poznato 8. studenog, kada će se održati proglašenje u sklopu konferencije Global Leadership Summit u Zagrebu, no sama nominacija i ulazak u finale, kako nam otkriva, veliko joj je priznanje za sve što je dosad radila. I radi.

- Za projekt Mali svjetionik prijavii su me roditelji, odnosno moja majka, posve neočekivano. Znam da će mnogi reći kako svatko za svoje dijete misli da je najbolje te je pri tome poprilično subjektivan, no ja bih dodala da me moji roditelji najbolje poznaju te su sa mnom prošli svaki moj uspjeh, poraz, pad, loš i dobar dan... Oni najbolje znaju koje su moje kvalitete ili nedostatci, pa činjenicu što su me oni prijavili uzimam kao dovoljno objektivnu prosudbu - kaže Mateja i priznaje kako joj je veliko iznenađenje bilo što je istovremeno s informacijom o prijavi došla i informacija o odabiru u top 10 finalista.

- To je za mene osobno veliko priznanje, ali i pokazatelj da radim ispravno te na dobar način utječem na okolinu u kojoj radim i djelujem. Zasigurno je ovo poriv da još više ustrajem u svemu što radim, ali i dodatan “vjetar u leđa” - kaže finalistica projekta Mali svjetionik kojoj je 24 sata jednostavno premalo da ostvari sve što bi željela.

Ekonomistica, pravnica, poduzetnica, sommelier prve razine, nositelj WSET diplome za jaka alkoholna pića i vlasnica obrta Omnia Mea, sa središtem u Sračnicu koji promiče i brendira sjever Hrvatske, široj javnosti postala je poznata po organizaciji konferencije Mind the Gap, ali i Vinskog parka u Sračincu te Vinskog trga u Petrijancu, koji su privukli brojne posjetitelje, a koje se nastavljaju i dalje. Na pitanje otkud interes za toliko različitih područja, Mateja odgovara kako svako od njih predstavlja područje njezine znatiželje, ali i strasti prema istraživanju različitih aspekata života i poslovanja.

- Ekonomija i pravo daju mi izuzetno dobru osnovu za strateško razmišljanje i donošenje odluka, dok me poduzetništvo potiče na kreativnost i inovacije, odnosno ostavlja mi prostor za slobodom djelovanja, a ja svakako ne volim “kalupe”. Sommelierstvo i WSET diploma su onaj dio koji je moja strast i omogućuju mi da istražim svijet gastronomije i kulture, što dodatno razvija moj osjećaj za detalje i estetiku. Spoj svih ovih znanja pomaže mi da na jedan jedinstven način pristupam poslovnim izazovima, jer kombiniram racionalno razmišljanje sa strašću prema stvaranju novih vrijednosti - navodi...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...