Radionica "Dostupni turizam i rad sa gostima/turistima/osobama s invaliditetom", održana je u dvorani za sastanke Varaždinske županije koju je TZ Varaždinske županije organizirala u suradnji sa Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (U.N.U.O.).
Cilj radionice bio je educiranje turističkih i ugostiteljskih djelatnika s osnovama interakcije i ophođenja sa gostima/turistima/osobama s invaliditetom kako bi svim ljudima omogućili funkcionalno, neovisno, nepristrano i dostojanstveno korištenje turističkih proizvoda.
Dio je to projekta "CookLook" sufinanciranog od strane Ministarstva turizma, a sama radionica je besplatna i namijenjena je vlasnicima ugostiteljskih objekata, ugostiteljkim i turističkim djelatnicima te turističkim vodičima.
Edukaciju je vodio g. Vedran Habel, kuhar s preko 12 godina radnog iskustva u renomiranim restoranima i hotelima, nastavnik kuharstva u srednjim strukovnim školama i na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu te predsjednik udruge U.N.U.O., koji se posvetio edukaciji u kulinarstvu invalidnih osoba s ciljem njihovog osposobljavanja za uključivanje u rad ugostiteljskih objekata u svojstvu radnika u kuhinji te prezentacije ispravnog načina njihova posluživanja kao gostiju.