Održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine, predsjednik je Josip Križanić

| 24.6.2021. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

Danas je na održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine. Na prvoj sjednici je bilo prisutno 35 od 37 skupštinara.

zupanijska_skupstina_24062021_2.jpg

Na samom startu su utvrđene zamjene skupštinara. Anđelka Stričaka će zamijeniti Alen Runac, Silviju Zagorec će zamijeniti Tin Jurak, Denisa Kovačića će zamijeniti Goran Kaniški, Damira Poljaka će zamijeniti Snježana Cerjan, Nadu Dreven Budinski će zamijeniti Sandra Županić,  Barbaru Antolić Vuporu će zamijeniti Roman Veršić, Sonju Ružić Cvrtnjak će zamijeniti Mario Milak, Tomislava Paljka će zamijeniti Branimir Nađ, Željka Bedekovića će zamijeniti Kristina Geci Smoljo,  Jelenu Pavleković će zamijeniti Rajko Solar, Radimira Čačića će zamijeniti Sanja Kočet, a Nataliju Martinčević će zamijeniti Verica Vitković.

zupanijska_skupstina_24062021_3.jpg

Mandatna komisija se sastojala od Alena Runca predsjednika, Jadranke Bahlen i Rajka Solara, nakon čega je Josip Križanić vodio sjednicu do izbora predsjednika skupštine.

Jednoglasno su izabrani članovi Odbora za izbor i imenovanje u kojem su Zoran Kunić predsjendik, Dragica Ratković zamjenica, a Josip Krtanjek, Robert Vugrin i Željko Posavec članovi.

Jednoglasno su izabrani članovi Odbora za statutarno-pravna pitanja u kojem su Snježana Cerjan predsjednica, Krešimir Horvat zamjenik, a Dragutin Kranjčec, Goran Kaniški i Kristina Mirčetić Petrin članovi.

Jednoglasno su izabrani članovi Odbora za financije i proračun u kojem su Željko Bunić predsjednik, Verica Vitković zamjenica, a Branimir Nađ, Marijan Cingula, Sandra Županić, Anita Rep i Luka Zrinski članovi.

Jednoglasno su izabrani članovi Odbora za javna priznanja u kojem su Mario Klapša predsjednik, Željko Dvekar zamjenik, a Mirko Korotaj, Ivan Čehok, Tin Jurak, Sanja Kočet i Ruža Jelovac članovi.

Za predsjednika Županijske skupštine je odabran Josip Križanić, dok je jedan zamjenik predstavnik većine Dragutin Kranjčec, a drugi zamjenik predstavnik manjine Željko Posavec. Predsjednik je odabran jednoglasno, Dragutin Kranjčec je izabran uz 27 glasova te osam suzdržanih glasova, a Željko Posavec je odabran jednoglasno.

zupanijska_skupstina_24062021_5.jpg

Dnevni red je nadopunjen za jednu točku, a glasalo se za Odluku o nagrađivanju učenika s posebnim postignućima na međunarodnim natjecanjima. Marijan Cingula je predložio da se odluka promjeni i da se dodaju i studenti s uspjesima na međunarodnim natjecanjima, dok je Robert Vugrin naglasio ulogu Radimira Čačića u osnivanju Centara za izvrsnosti koji su doprinijeli dobrim uspjesima učenika na raznim natjecanjima, dok je župan Stričak prihvatio prijedlog Cingule. Odluka je donijeta jednoglasno, a izmjena za studente će se donijeti na sljedećoj svečanoj sjednici.

zupanijska_skupstina_24062021_1.jpg