Odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin trebale bi dobiti istu osnovicu i koeficijent kao i učitelji u osnovnim školama

VV | 3.9.2024. u 18:05h | Objavljeno u Aktualno

Odgovarajući na pitanje vijećnice Gordane Marsenić vezano za sporazum sa sindikatima o povećanju plaća djelatnika Dječjeg vrtića Varaždin, gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio je kako je predloženo da se od 1. rujna osnovica za plaće diže na 947 eura, a da bi koeficijent odgojiteljica trebao biti na 2.01, kao što je propisala i Vlada i kakav imaju i učitelji u osnovnim školama. Sporazum bi trebao biti potpisan ovaj ili sljedeći tjedan.

Također je rekao da je novoizgrađeni dječji vrtić u Hrašćici dobio uporabnu dozvolu i da sljedeći ponedjeljak u njega dolaze četiri vrtićke skupine. Predani su i projektni prijedlozi za dogradnju vrtića u Gortanovoj za pet boravaka i u Dravskoj ulici za 8 boravaka. Pritom gradonačelnik ističe da zbog visoke razine razvijenosti Grad Varaždin može dobiti manja sredstva za sufinanciranje vrtića od nekih drugih gradova.

Podiže se i razina sufinanciranja vrtića s 300 na 400 eura, te bi cijena koju plaćaju roditelji trebala ostati ista, a u Gradu očekuju i da se privatni vrtići ponašaju na isti način.

- Dižemo kapacitete u gradskom vrtiću i kako nas privatni vrtići ne bi mogli ucjenjivati s tim cijenama. Prestat ćemo ih sufinancirati ukoliko se ne budu ponašali korektno - napomenuo je Bosilj.