Obrtnici Varaždinske županije ohrabrili buduće kolege Foto: Obrtnička komora Varaždinske županije

Obrtnici Varaždinske županije ohrabrili buduće kolege

I.D./Varaždinske vijesti | 20.10.2015. u 11:05h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu Sajma poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, održanog 16. i 17. listopada u Novom Marofu, održana je i motivacijska tribina namijenjena prvenstveno učenicima, na kojoj su sudjelovali obrtnici okupljeni u Obrtničku komoru Varaždinske županije.

Moderator tribine bio je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, a sudionici su bili Helena Par-Crnković (vlasnica obućarskog, galanterijskog i trgovačkog obrta "Nikea" Hrastovsko, ujedno i predsjednica Udruženja obrtnika Ludbreg), Petar Klopotan (vlasnik "Klomonta", obrta za opremu montažu, servis plinskih i elektrouređaja i trgovinu iz Presečnog, ujedno predsjednik Udruženja Novi Marof), Darko Lončar (vlasnik obrta "Transporti-Lončar" iz Cerja Nebojse, ujedno i predsjednik Udruženja Hrvatskih obrtnika Ivanec), te Dražen Roginek (vlasnik obrta za ugostiteljstvo i usluge sa sjedištem u Križancu, a ujedno i potpredsjednik Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin).

Na svojim su primjerima, iskustvima iz svog života i rada, obrtnici objasnili kako su kroz formalno obrazovanje, neformalno i informalno tj. cjeloživotno učenje, započinjali svoj poduzetnički posao, kako su ga gradili, koliko im je učenje bilo potrebno da bi opstali u poslu ili ga razvijali.

Poruka koju su obrtnici na motivacijskoj tribini mladima uputili bila je da bez stalnog učenja i stjecanja novih znanja i kompetencija nema opstanka na tržištu, nema uspješnih poduzetnika, ni razvoja gospodarstva i društva u cjelini. Ohrabrili su svoje mlade buduće kolege da uđu u svijet poduzetništva, da budu hrabri, odvažni, ali i dobro pripremljeni i spremni na ulaganja u sebe i na kontinuirano, cjeloživotno učenje.

Inače, Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja održan je u sklopu projekta "Poduzetništvo - moj izbor", koji provodi Srednja škola Novi Marof.

>> FOTO: Otvoren Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja

Projekt je vrijedan 146.797,85 kuna, odobren je u sklopu natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda. Provodi se od 20. srpnja 2015. godine do 20. travnja 2016. godine, a cilj je potaknuti poduzetničku kulturu u zajednici i razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju u području poduzetništva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci