Obnavljaju se i moderniziraju ceste u ludbreškom kraju, župan Čačić obišao radove Foto: Varaždinska županija

Obnavljaju se i moderniziraju ceste u ludbreškom kraju, župan Čačić obišao radove

Varaždinske vijesti | 16.6.2020. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Koščaka te predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Kreše Horvata obišao radove koji se izvode u naselju Vrbanovec na području Općine Martijanec, naselju Lunjkovec-Martinić na području Općine Mali Bukovec, u naselju Bolfan na području Grada Ludbrega te na području Velikog Bukovca.

Obilasku su nazočili i načelnici Malog Bukovca Darko Marković i Velikog Bukovca Franjo Vrbanić, a gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić bio je domaćin županu i suradnicima u Bolfanu.

Kako ističu iz Županije, s obzirom na to da je županija veliko gradilište i da se u svakoj općini ili gradu nešto radi, gradi i obnavlja, župan Čačić iskazao je veliko zadovoljstvo viđenim.

- U Vrbanovcu imamo jedan od manjih projekata, naime ovdje se postavlja novi asfaltni tepih, dionica je duga oko šesto metara, a investicija je vrijedna 205 tisuća kuna dok radove u potpunosti financira Županijska uprava za ceste. Ovo bitno podiže kvalitetu cesta u ovoj općini. Modernizacija ceste te postavljanje novog asfaltnog tepiha u naselju Bolfan odvija se u suradnji s Gradom Ludbregom, a Županijska uprava za ceste financira ovaj projekt sa 337 tisuća kuna, dok Grad Ludbreg ovdje daje 112.500,00 kuna. To je još jedna potvrda dobre suradnje s Gradom Ludbregom. U Velikom Bukovcu novi asfaltni tepih vrijedan 490 tisuća kuna, a u naseljima Lunjkovec-Martinić također novi asfaltni tepih vrijedan 460 tisuća kuna. Radi se o ozbiljnim investicijama. Želimo da ta priča s modernizacijom cesta na područjima Malog i Velikog Bukovca bude zaokružena. Nažalost mi ne možemo konkurirati za europske fondove. To je ozbiljan propust dosadašnjih Vlada, i lijeve i desne, jer su one propustile dati mogućnost Županijskim upravama za ceste da konkuriraju za europske novce - rekao je Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački također je zadovoljan kvalitetom te dinamikom izvođenja radova.

- Radi se i u drugim dijelovima županije, nije baš najbolje vrijeme no siguran sam da ćemo sve radove završiti u planiranom roku, do kraja građevinske sezone. Što se tiče financijskih iznosa, izdvaja se 10 milijuna u pojačano održavanje, izgradnju nogostupa te proširenje prometnica i 4 milijuna kuna za postavljanje asfaltnog tepiha na mnogim prometnicama diljem županije – istaknuo je Osonjački.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić zahvalio je županu na suradnji te je uređenje prometnice u Bolfanu istaknuo kao primjer dobre suradnje između Županije i Grada Ludbrega.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković je naznačio kako su za razvoj općina bitne četiri stvari.

- Prvo, dobra prometna povezanost, drugo dobro povezani javni prijevoz, zatim radna mjesta i razlika u kreditima za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Modernizacija prometnica je jako važna, zadovoljni smo i hvala županu na podršci – rekao je Marković, dok je načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić rekao kako je obnovom ceste, odnosno dionice duge 1100 metara znatno povećana sigurnost sudionika u prometu u Velikom Bukovcu.

160620_zuc_obilazak_1_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_2_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_3_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_4_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_5_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_6_Medium.JPG