Objavljena dokumentacija, prva faza izgradnja brze ceste "teška" 260 milijuna kuna Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Objavljena dokumentacija, prva faza izgradnja brze ceste "teška" 260 milijuna kuna

VV | 6.9.2022. u 07:59h | Objavljeno u Aktualno

Putem elektroničkog sustava javne nabave danas je objavljen poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima vezano uz izgradnju brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina, faza I; Izgradnja sjevernog kolnika brze ceste na dionici od čvorišta Varaždin do čvorišta Cerje Tužno (uključivo sjeverne krakove čvorišta), te uključivo križanje sa županijskom cestom ŽC2061 na poziciji čvorišta Vidovec (uključivo sjeverne krakove čvorišta), duljine cca 7,5 kilometara.

Procijenjena vrijednost radova na prvoj dionici ceste od Varaždina do Cerja Tužnog je 262.000.000 kuna, bez PDV-a, a s obzirom da se planira pokrenuti postupak javne nabave, objavljena je dokumentacija o nabavi na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Poziv je otvoren do 12. rujna i do tada svi zainteresirani gospodarski subjekti mogu svoje primjedbe i prijedloge vezane na prijedlog dokumentacije o nabavi, uputiti putem sustava EOJN-a.

Nakon provedenog prethodnog savjetovanja naručitelj će razmotriti sve pristigle primjedbe i prijedloge zainteresiranih gospodarskih subjekata, izraditi Izvješće o prihvaćenim i
neprihvaćenim primjedbama i prijedlozima, te ga objaviti na svojim internetskim stranicama.

Brza cesta jedan je od strateških projekata Varaždinske županije, a da će natječaj biti raspisan u rujnu najavili su župan Anđelko Stričak i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković još u lipnju. Iz Hrvatski cesta tada su pojasnili kako je dionica brze ceste podijeljena je u tri faze i to ukupno šest (6) građevinskih faza po poddionicama: Varaždin – Cerje Tužno, Cerje Tužno – Ivanec i Ivanec Lepoglava (posebno za sjeverni, a posebno za južni kolnik brze ceste), te pet (5) faza izmještanja instalacija, a sve sukladno lokacijskoj dozvoli iz travnja 2019. godine.

- Sukladno Planu nabave pokretanje postupka nabave za “Izgradnju BC Varaždin-Ivanec-Krapina, Faza I; Izgradnja sjevernog kolnika brze ceste na dionici od čvorišta Varaždin do čvorišta Cerje Tužno, duljine cca 7,5 km planirano je u III. kvartalu 2022. - objasnili su dinamiku radova u Hrvatskim cestama još u lipnju.

Označeno u