Obilježavanje Dana sjećanja u Varaždinu, izaslanstva Grada i Županije u Vukovaru i Škabrnji Foto: VV arhiva / ilustracija

Obilježavanje Dana sjećanja u Varaždinu, izaslanstva Grada i Županije u Vukovaru i Škabrnji

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 19:38h | Objavljeno u Aktualno

U četvrtak, 17. studenoga, s početkom u 17 sati, ispred Gradske vijećnice, u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije te u suradnji s udrugama branitelja Domovinskog rata, obilježit će se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Gradonačelnik Neven Bosilj i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić obratit će se prisutnima prigodnim govorima, a molitvu za žrtve Vukovara i Škabrnje povest će velečasni Stjepan Najman.

Također, u petak 18. studenoga, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Varaždinske županije, u suradnji s Gradom Varaždinom, paljenjem svijeća i svetom misom obilježit će žrtvu Vukovara prema rasporedu:
- 17 sati – okupljanje branitelja-sudionika na raskrižju Bombellesova cesta – Vukovarska ulica te paljenjem svijeća Vukovarskom ulicom
- 18 sati – sveta misa zadušnica za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Svetog Josipa na Banfici.

U obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje uključuje se i Pučko otvoreno učilište Varaždin koje u Kinu Gaj organizira za sve građane besplatnu projekciju filma "Šesti autobus", u subotu, 19. studenoga u 18 sati.

I ove će godine izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinske županije odati počast poginulim i nestalim braniteljima u Vukovaru, ali i u Škabrnji. Župan Anđelko Stričak u četvrtak 17. studenoga odat će počast poginulim braniteljima u Škabrnji. Predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradski vijećnik Damir Laljek će zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Josipom Križanićem i zamjenicom župana Silvijom Zagorec, a u pratnji Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije, položiti vijence i zapaliti svijeće u petak, 18. studenoga na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea u Vukovaru.