NS Reformisti: Umjesto novih projekata, nove laži i uvrede župana Stričaka

VV | 22.9.2022. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević osvrnula se na stalne uvrede i klevete župana Stričaka.

Citati župana Anđelka Stričaka sa sjednica Županijske skupštine:

„ekipa iz varaždinskog DORH-a štiti rusofile“

„pozivam ovom prilikom ove crvene kmere iz državnog odvjetništva da dođu u Varaždinsku županiju“

„i talibani iz DORH-a to nisu čuli i vidjeli“

„Hitlerov ministar propagande Goebbels, da ustane posramio bi se da čuje za Vas“

„ako Vi ne razumijete hrvatski jezik ili latinično pismo onda recite, prevedemo Vam, samo recite na koje“

„da li ste samo nesposobni ili ste glupi“

„gdje je ravnatelj Poljak….ovdje imamo psihijatarski slučaj, neka se vrati“

„vi ste varaždinski Todorić“

„vi ste reformistički Rade Buljubašić“

Ovo su izjave župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka (HDZ) kada odgovara na pitanja vijećnika Županijske skupštine. „Ovo“ je ono što je HDZ svojim dolaskom na vlast donio građanima naše županije i to neka bude „na ponos i slavu“ svima koji su u tome pomogli. Ovakva razina primitivizma, nekulture, verbalnog divljaštva i nasilništva koja u našoj Županiji i našem Gradu još nikada nije viđena.

- Ako netko nije razumio što je ovo, ovo je nasilje. Nasilje čovjeka koji u nekim trenucima to više ne može kontrolirati pa napada ljude lažima i klevetama – naglasila je Martinčević.

Pitanja vijećnika Reformista bila u konkretna, potkrijepljena činjenicama, brojkama, jasnim argumentima pa čak i audio snimkom izjave župana Stričaka kako će se odreći plaće. No, niti na jedno jedino pitanje župan Stričak (HDZ) nije odgovorio, niti na jedno, niti na jednoj skupštini. Umjesto odgovora vijećnici su dobili iživljavanje župana, bezočno laganje i najprimitivnije moguće vrijeđanje.

Izljevi bijesa župana Stričaka bili su usmjereni na vijećnike koji su postavljali pitanja, prvenstveno na Željka Bedekovića i Roberta Vugrina. Ljude koji su, kao i Martinčević, završili fakultete, radili cijeli niz godina u privatnom sektoru i to na visokim pozicijama ili u svojim tvrtkama, ljudi koji su i u okviru javnih poslova pošteno i korektno radili i davali rezultate, a za razliku od župana Stričaka koji nema jedan dan radnog staža van proračuna RH.

Ljude, koji nikad nisu bili optuženi za krađu, za nasilje, za vrijeđanje ili klevetanje drugih ljudi, ljude koji nikad nisu bili meta bilo kakvih istraga.

- Od kud županu Stričaku pravo da nas vrijeđa i kleveće? Potpuno razumijemo opravdani kompleks inferiornosti u odnosu na Čačića, ali to nije opravdanje za bezočne laži i klevete koje izriče. Hrvatski građani dobro znaju da za razliku od pripadnika HDZ-a i samog HDZ-a, Čačića nikada nitko nije ni pokušao optužiti za kriminal.

U Hrvatskoj ipak postoje zakoni koji štite građane od kleveta i laži pa će ove izjave Stričaka ovaj put završiti na sudu. – rekla je Martinčević.

O čemu pak župan Stričak nije govorio?

Nije govorio zašto se nije odrekao plaće kao što je to obećao? Pod istim uvjetima kao i Čačić, volonterska naknada i mirovina na koju Stričak, kao što je poznato, ima pravo. To je obećao u kampanji. To je snimljeno u sučeljavanju. No očito mu se dopala plaća od 18.462 kn neto što županiju košta 26.140 bruto. Čačić je županiju koštao 8.245 kn bruto. Ta ušteda išla je djeci i potrebitima. Dakle, nema izlika, nema izgovora. U istom je statusu kao i Čačić samo se ne želi odreći velike plaće i to je sve!

Nije govorio kako je uspio potrošiti čak 430.000 kn na reprezentaciju u 6 mjeseci dok je Čačića optuživao za 50.000 u 4 godine mandata?

Ali ključno nije govorio o tome zašto u godinu i pol nije pokrenuo niti jedan jedini projekt, zašto su gotovo svi projekti koje smo im ostavili samo da završe, sada u problemima, kašnjenjima i pred penalizacijom.

Ovakav nerad, nesposobnost i primitivizam koji im svakodnevno isporučuje HDZ-ov župan Anđelko Stričak, građani Varaždinske županije nisu zavrijedili!