NS Reformisti: HDZ-ova kampanja protiv Sjevera Hrvatske nikad jača

| 28.7.2022. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

I dalje se ne mire odnosi između HDZ-a i NS Reformista, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Nakon što je stranka NS Reformista najavila da od jeseni izlaze iz koalicije u Hrvatskom saboru, poglavito zbog odustajanja od željezničkog projekta Sjever, vrijednog oko 4,5 milijarde kuna, sve više je javnih istupa s jedne i druge strane u kojima se iznosi optužbe i kritike na rad.

NS Reformisti su tako poslali još jedno medijsko priopćenje zbog nesuglasica sa varaždinskim županom i predsjednikom HDZ-a Varaždinske županije, Anđelkom Stričakom, s posebnim naglaskom na javni istup vlade RH i premijerom Andrejom Plenkovićem oko najava budućih infrastrukturnih projekta među kojima nema spomena projekata na Sjeveru.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Župan Stričak i HDZ zaustavili su sve projekte važne za Sjever Hrvatske. Savez za Sjever iniciran je 27. lipnja 2017. od strane Čačića i Reformista i na zahtjev Čačića i Reformista stavljen u program Vlade (što sve sa Stričakom nema veze), a nakon potpisivanja Sporazuma u mandatu “Velikog Laže”  župana Stričaka se nije niti jednom sastao.

U međuvremenu svi ključni projekti za nas su ili u potpunosti zaustavljeni ili stavljeni “na čekanje” dok se ne riješe prioriteti HDZ-a: Dalmacija i Slavonija. Premijer  Plenković i HDZ najavili su da je tijeku ili se priprema 33 tisuće projekata za Slavoniju uz već uloženih više od 20 milijardi kuna.

Na otvorenju Pelješkog mosta najviši dužnosnici HDZ-a pobrojali su sve buduće projekte u Hrvatskoj ali  nitko, baš nitko, nije spomenuo niti jedan jedini projekt za Sjever Hrvatske.

HDZ kampanja protiv Sjevera Hrvatske uz sada snažnu podršku njihovog župana Stričaka nikad nije bila jača."