Novosti s područja zaštite okoliša na seminaru u Areni Foto: Mario Šamec

Novosti s područja zaštite okoliša na seminaru u Areni

I.D./Varaždinske vijesti | 21.11.2015. u 08:08h | Objavljeno u Aktualno

Udruga za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, zaštitu okoliša i zaštitu od požara Regije Sjeverozapad (USOP) u petak, 20. studenoga u Varaždinu je organizirala stručni seminar "Obveze prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom".

Seminar je održan u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi (Arena), a okupio je pedesetak članova udruge i ostalih sudionika, kojima su predstavljene novosti s područja zaštite okoliša. Kroz nekoliko su cjelina obrađene obveze prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom i radu na otvorenom u uvjetima niskih temperatura. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu predstavili su tako smjernice rada na otvorenom u uvjetima niskih temperatura sa zdravstvenog i sigurnosnog aspekta.

Okupljenima je predstavljen i Zavod za unapređivanje zaštite na radu, kao i obveze poslodavaca i ovlaštenih osoba prema ovom zavodu.

- Obrađene su mnoge aktualne teme, poput pravilnika o gospodarenju otpadom i povjerenika za zaštitu okoliša, a održana je i radionica o radu na hladnoći - rekao je Ljubomir Pintarić, stručnjak zaštite na radu iz varaždinske tvrtke Colas, ujedno i predsjednik USOP-a, dodajući da su zadovoljni odazivom.

Stručne seminare poput ovog udruga organizira kako bi svojim članovima, kao i ostalim sudionicima seminara, pružila stručnu pomoć, odgovarajuće informacije i konzultacije te im na taj način olakšala posao.