Ivan Čehok: Vanjska agencija angažirana samo kako bi Bosilju izračunala 4500 eura plaće

vv | 3.10.2024. u 11:18h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Neven Bosilj jučer na svom službenom Facebook profilu odgovorio na prozivanja Ivana Čehoka oko korištenja knjigovodstvenog servisa za obračune plaća u Gradu Varaždinu u vremenu dok su im dvije službenice koje su zadužene za to u Gradu na bolovanju. Nezavisna lista Ivana Čehoka sada je odgovorila na tu objavu medijskim priopćenjem koje prenosimo u cijelsti:

Neven Bosilj: Pokušaj političkog lešinarenja bez presedana, djelatnice za plaću su na bolovanju

"Jučer je objavljeno da je Bosiljeva plaća 4.500 eura i sada je potpuno jasno zašto je, umjesto da preraspodijeli zadaće i da gradska uprava sama sebi i izračuna i isplati plaću, Bosilj platio vanjsku tvrtku, na teret građana. Trebalo je pod hitno izračunati njegovu novu, previsoku i radom nezasluženu plaću. I do sada je bio najlošiji i najviše plaćeni gradonačelnik.

Bosiljeve optužbe da su neki djelatnici na bolovanju i da mi to koristimo još su jedan kukavni i jadni pokušaj prevaljivanja odgovornosti na službenike, sada iznošenjem i privatnih podataka da je netko na bolovanju. Ako jest, želimo brz oporavak. To ne opravdava, dapače, to obvezuje Bosilja da prerasporedi poslove.

Možda Bosilj hoće prevaliti odgovornost za sve na privatne razloge zaposlenih? Hoće li možda Bosilj tražiti opravdanje u privatnim stvarima zaposlenika i za štetu od 421.000 eura koja je nastala jer plaćamo penale zbog nepravilnosti u EU projektu sortirnice?!

Ili opravdanje što nema nijedan novi veći EU projekt dok neka sela privlače više EU novaca? Što u 9 mjeseci ne može dovršiti obnovu obične gradske ulice? Što je dopustio uništenje proizvodnje u rasadniku i prodaju zemljišta do groblja za trgovački centar?
Samo egomanijska samodopadnost može svoje krivice pre(d)bacivati drugima."