NL Ivana Čehoka: Ova nagodba je 10 milijuna skuplja od nagodbe koje smo mi ispregovarali

| 14.4.2022. u 10:03h | Objavljeno u Aktualno

- Ova sjednica se ne bi smjela uopće održati iz dva razloga. Prvi razlog je rebalans koji je pao na prošloj sjednici i zakonski je jasno utvrđeno da akt koji je pao se može ponovo tek za tri mjeseca staviti na sjednicu, a drugi razlog je naše traženje da se smjeni predsjednica gradskog vijeća Zdravka Grđan koja je na jedan grub i perfidan način obmanula nas kao vijećnike i donijela se ona sramotna odluka da se poništi natječaj za raspologanje poljiprivrednim zemljištem - rekao je Zlatan Avar na početku novinarske konferencije Nezavisne liste Ivana Čehoka, a uoči današnje 10. sjednice Gradskog vijeća koje su najavili da će bojkotirati sve dok ostavke ne podnesu Zdravka Grđan i Vesna Haluga.

Također je naglasio da se stvara kriva percepcija u javnosti oko iznosa prijedloga nagodbe između Grada Varaždina i T&H Investa kojim bi se okončali mnogobrojni i dugogodišnji sudski procesi, tvrdeći da nije iznos nagodbe 16,8 milijuna već 16,8 milijun plus zemljišta u vrijednosti od otprilike 16 milijuna kuna čime je ta cifra zapravo 33 milijuna kuna, a što je za 10 milijuna kuna više od iznosa iz tzv. Integralne nagodbe s kojom je prema T&H Investu išla prethodna vlast na čelu s Ivanom Čehokom.

- Sjetite se da je Integralnu nagodbu, koju smo mi izglasali prije godinu dana, gradonačelnik zvao "integralnom pljačkom", dozivao se referendum, prosvjedovali su ispred vijećnice, dok je HDZ stajao kod stava da bude cjelovita i poručivao da će prihvatiti rješenje SDP ako je i za kunu jeftinije. Ovo rješenje koje danas vidimo je puno skuplje. Neki mediji su se priključili takvom načinu prezentiranja, jer nagodba ne košta 16,8 milijuna kuna kako se prezentira, nego 33 milijuna kuna. Kad se sve zbroji i dobro pročita u nagodbi, jasno se vidi da će T&H Invest dobiti skoro 17 milijuna kuna u novcu i 16 milijuna kuna u nekretninama - objasnio je Avar i naglasio da smatra da su predstavnici Budimo grada licemjerni.

- U javnosti glume pravednike i nešto kritiziraju, a iza zatvorenih vrata pred 10-ak svjedoka je gospodin Petrić jasno iznio stav da je ova nagodba financijski puno bolja nego integralna nagodba. Svi rade isto, svi žele obmanuti javnost i svi prezentiraju da ova nagodba košta 16,8 milijuna kuna. Ova nagodba košta 33 milijuna kuna. Kako je u godinu dana nešto naraslo za 10 milijuna kuna, to ostavljam građanima da procijene i prosude sami. Nema tog kamatnog računa i glavnice koja bi u godinu dana donijela povećanje od 10 milijuna kuna - rekao je Avar i objasnio da će podržati bilo koju nagodbu koja je povoljnija od one koju su oni ispregovarali integralnom nagodbom.

Viktor Mrzlečki se osvrnuo na izjave Miroslava Markovića da Mrzlečki radi protiv interesa umirovljenika. Mrzlečki smatra da Marković obmanjuje javnost s takvim izjavama te isto tako radi pritisak koji prema njegovom mišljenju nije korektan. 

Video sadržaj