Ništa od podzemne garaže na Banus placu; varaždinski konzervatori nisu prihvatili rješenje investitora

MGA | 10.10.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Odgovarajući na kritike Ivana Čehoka da se u Varaždinu ništa ne radi po pitanju novih parkirališta, gradonačelnik Bosilj mu je odgovorio da su im ruke vezane zbog koncesijskog ugovora koji je s Crtoradom sklopila bivša, Čehokova vlast, a ugovor vrijedi do 2037. godine.

Komentirajući Izvješće o radu gradonačelnika za prvo polugodište, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, bivši gradonačelnik Ivan Čehok kritizirao je rad varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja tvrdeći da se u Gradu ništa ne radi i da nema nikakvih novih projekata. Između ostalog, Čehok je spomenuo i “pompozno” najavljenu izgradnju podzemne garaže na Banus placu (Trgu bana Josipa Jelačića, kod Gradske tržnice), ali od koje do danas još nema ništa. Odgovarajući na njegove kritike Bosilj je ponovno prebacio lopticu na bivšu vlast kazavši da su im ruke vezane upravo zbog koncesijskog ugovora koji je s Crtoradom sklopljen za vrijeme prošlog mandata Ivana Čehoka, a ugovor vrijedi do 2037. godine.

- Kakvu ste petljanciju ostavili s tom koncesijom s Crtoradom. Da bimo mi sad napravili samo jednu minornu zonu, primjerice, u Vrazovoj ulici, kakve sve analize moramo napraviti, kako ne bi bila izvan gabarita koncesije. Što je sve potrebno da bismo mogli doći pred Gradsko vijeće za tako male stvari, a kamoli što sve moramo napraviti za neke veće projekte. Problem je u tome da ako koncesionar neku stvar ne želi, imamo zavezane ruke - odgovorio je Bosilj, ali i napomenuo da su u slučaju podzemne garaže na Banus placu presudnu ulogu imali i varaždinski konzervatori.

- Kad je riječ o sadašnjem koncesionaru, prvo su željeli raditi tamo podzemnu garažu, ali naši konzervatori nisu pristali na takvo rješenje prema kojemu bi garaža bila poluukopana na trgu te bi gornja etaža bila izdignuta oko metar. Traže da u slučaju podzemne garaže na površini bude uređen trg bez parkirališnih mjesta, a da garaža bude ispod. Što se tiče koncesionara, radimo sada s njima prema drugim rješenjima i uskoro ćemo riješavati stambene blokove na način da stanari dobiju povlaštena parkiranja za otprilike tri eura mjesečno i napravit ćemo reda - odgovorio je Bosilj.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti.