Nije prošla inicijativa o pokretanju povjerenstva o odgovornosti Grđan i Haluge oko zemljišta PPP Cafuk

| 14.4.2022. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno

Prije nego se utvrdio dnevni red 10. sjednice Gradskog vijeća stigao je prijedlog o osnivanju povjerenstva o utvrđivanju odgovornosti Zdravke Grđan, predsjednice gradskog vijeća te Vesne Haluge, privremene pročelnice Grada Varaždina u slučaju skidanja i poništenja natječaja o poljoprivrednom zemljištu gdje su se navodno štitili interesi zakupca PPP Cafuka koji je blizak s Reformistima. Odbijen je prijedlog uz obrazloženje da nije ispravno predan i da je protivan pravilniku te da ima 15 dana da taj prijedlog usklade s poslovnikom.

- Na 6. sjednici vijeća, 26. studenog, nije bilo gospodina Čehoka niti ikoga s njegove liste na toj točci dnevnog reda. Tada nisu imali interes i prigovor, a sada im je top tema. Međutim, sukladno pravilniku o radu gradskog vijeća prijedlog akta po hitnom postupku dostavlja se najkasnije dan prije održavanja sjednice vijeća i što točno treba sadržavati prijedlog općeg akta i pojedinačnog akta. Meni niste poslali nikakav prijedlog akta, a uredno sam reagirala kada ste poslali. Prijedlog akta nije bio u formi koju propisuje pravilnik i  ne možemo to ovako prihvatiti - rekla je Zdravka Grđan, na današnjoj sjednici o prijedlogu predstavnika NL Ivana Čehoka.

- Prema svim pravnim odredbama u konkretnom slučaju utvrđivanja eventualne odgovornosti privremenog pročelnika, povjerenstvo gradskog vijeća nije ovlašteno raspravljati niti pokretati postupke nego je na isto ovlašten isključivo gradonačelnik - istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.