Nezavisna lista Ivana Čehoka: Bosilj zabranio građanima pristup Korzu!

VV | 29.11.2021. u 10:33h | Objavljeno u Aktualno

Zbog činjenice da građani nisu mogli slobodno proći Korzom na dan otvorenja „Adventa u Varaždinu“ zbog uvođenja Covid propusnica za ulazak na koncerte koji se održavaju na Korzu, Nezavisna lista Ivana Čehoka, odlučila je reagirati priopćenjem:

"Bosilj zabranio građanima pristup Korzu!

Nikada se u povijesti ovoga grada nije dogodilo da gradonačelnik zabrani građanima slobodni pristup glavnome gradskom trgu – Korzu, čak ni u pogibelji i ratu!

Ne ulazeći u odluku stožera da se za koncerte na otvorenom traži covid potvrda, to nikako ne može i nije razlog da se zatvaraju cijeli trgovi, za to nema zakonskoga uporišta, osobito obavijest o takvoj odluci ne može potpisati Turistička zajednica grada.

Kako je vidljivo na fotografiji, riječ je o koncertu na kojem je jedva bilo 400 ljudi, trg je ionako pregrađen adventskim kućicama i besmisleno je npr. građanima s malom djecom braniti pristup vlakiću na Korzu ili slobodnu šetnju, i to na adventskoj manifestaciji. Koncert se mogao ograditi i bez bilo kakve zabrane građanima da šeću Korzom.

Nakon što je uspio ono što nikom nikad nije palo ni na pamet – da obustavi od primjene odluku koju je Vijeće donijelo na njegov prijedlog, dakle svoj vlastiti akt, nakon što je zabranio da se na Vijeću raspravlja o kazalištu koje je upravo on izvrgnuo medijskom sramoćenju, nakon što je postavljao ljude bez natječaja na čelo gradskih ustanova i tvrtki, Bosilj je još jednom pokazao da mu je demokracija zadnja rupa na svirali. Tri dana nakon što je licemjerno tvrdio da razumije sve građane jer se „previše petljalo i stvoren je kaos“, zabranio je pristup običnim građanima koji uopće nisu ni znali da će Korzo biti zatvoreno zbog koncerta, dakle nešto što nema veze sa inače stavom građana o potvrdama.

Koji je smisao adventskog ugođaja ako građani ne mogu slobodno šetati? Podsjećamo da gradska vlast troši kao pijani milijarder pa će na ovogodišnji „Advent u Varaždinu“ biti potrošeno oko milijun kuna, većinom iz proračuna grada i TZ Varaždin (dvostruko više nego 2019. kad je advent posjetilo najviše građana i gostiju), ali ne razmišlja o jednakosti i ravnopravnosti kao ni o pravu građana da slobodno šeću gradom.

Pitamo se što je sljedeće: budući da je riječ o organiziranom okupljanju i da je najviše građana na Kapucinskom trgu ili subotom na Stančiću, hoće li Bosilj zatvoriti i Kapucinski trg ili Stančić?! Ne bismo se čudili."

zabrana_po_Korzu_2.jpg