Nezapamćena oluja poharala Zagreb i odnijela dva života; stradali pješak i vozač u središtu grada

VV | 19.7.2023. u 20:42h | Objavljeno u Aktualno

U nevremenu koje je danas u poslijepodnevnim satima poharalo Zagreb, sjever Hrvatske te Slavoniju, poginulo je troje ljudi. Prema pisanju medija, u Zagrebu su smrtno stradala dva muškarac i još jedna osoba u Slavoniji. Prema informacijama zagrebačke policije, u Ulici Svetog Mateja poginuo je 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač na Slavonskoj aveniji. Oluja je u Zagrebu nosila krovove, a u bolnicama je 50-ak ozlijeđenih. U gradu je kaos, sve su službe na terenu. Smrtno je stradala i jedna osoba u Cerniku, u Brodsko-posavskoj županiji.

U susjednoj Sloveniji, odakle je olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, nakon smirivanja, dolazi do novih nestabilnosti u atmosferi. Prema pisanju slovenskog medija, stvaraju se nove olujne ćelije; smirenje se očekuje tek u drugoj polovici noći ili rano ujutro.

Radi olujnog nevremena koje je u popodnevnim satima zahvatilo Zagreb i okolicu, već oko 18 sati Zagrebačka županija imala je otvorenih 126 tehničkih intervencija, Grad Zagreb 54 dojave za tehničke intervencije i 29 intervencija u tijeku, Karlovačka županija imala je 56 tehničkih intervencija te Sisačko-moslavačka županija 29 tehničkih  intervencija.

Najveći broj intervencija odnosi se na uklanjanje stabala i granja s prometnica, odlomljenih krovišta, dimnjaka i reklamnih panoa kao i spašavanje osoba koje su ostale zarobljene u vozilima, izvjestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Označeno u